25 Αυγούστου 2017

Κουμαρίσιο τσίπουρο Νέου Παντελεήμονα από τα δάση του ΟλύμπουΟ επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς σε προγενέστερη δήλωση του στην ΕΡΤ σημειώνει: Το Κουμαρίσιο Τσίπουρο αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν της Πιερίας εδώ στα χωριά της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου. Η παράδοση είναι ο πολιτισμός μας η οποία μας δένει με τον τόπο μας και ο τόπος μας έχει πλούσια παράδοση.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσή Ανατολικού Ολύμπου, το Σωματείο Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσίπουρου Π.Ε. Πιερίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Παντελεήμονα, τους ευχαριστεί για την πολύτιμη προσφορά τους στην διατήρηση της παραδοσιακής παραγωγής αποστάγματος (τσίπουρου) από κούμαρα του συλλέγονται από τα δάση του Ολύμπου.


Ιδιαίτερα αναφορά έγινε από τον κ. Ρουκά στους παραδοσιακούς αμβυκούχους όπως, «ο Θανάσης Πολύχρός, και Μιχάλης Χατζής και στο παραδοσιακό ρακοκάζανο των αδελφών Βασίλη & Διονύση Παπαγεωργίου στα ριζά του Κάστρου του Πλαταμώνα. Όλοι τους αποτελούν τους νόμιμους θεματοφύλακες του παραδοσιακού τρόπου απόσταξης κουμαρίσιου τσίπουρου στην Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !

loading...