26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ERASMUS PLUS"


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Κατερίνης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ» Ανέστης Παπαδόπουλος,  oι εκπαιδευτικοί 






Gokhan  Melikoglou, Nuriye Tasbasi  και Zehra  Sasmaz από το  Irfan Koleji της Κωνσταντινούπολης, Lieve Penders , Barbara Lenaers από το  Vrije Kleuterschool "Paleis" της πόλης Diepenbeek του Βελγίου και Τάνια Αδάμ, Ευγενία Τζιάτζιου από το «ΠΛΑΤΩΝ». Αφορμή της επίσκεψης ήταν η  οργάνωση από τον Βρεφονηπιακό σταθμό και το Νηπιαγωγείο «ΠΛΑΤΩΝ», προπαρασκευαστικής συνάντησης,  στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS plus με θέμα «Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στην προσχολική εκπαίδευση».

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής την αποστολή υποδέχτηκε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου.






Η ταυτότητα του προγράμματος

 Όπως σημείωσε για την ταυτότητα του προγράμματος ο κος Παπαδόπουλος: «Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της καλλιέργειας της κριτικής σκέψης από πολύ μικρή ηλικία μέσω της χρήσης παιδαγωγικού υλικού με κοινό θέμα την παρατήρηση της  Φύσης και της Τέχνης. Κεντρική δραστηριότητα του έργου είναι η προσαρμογή, ανάπτυξη, δοκιμή, εφαρμογή και διάδοση νέων μεθόδων διδασκαλίας και παιδαγωγικών στρατηγικών για την υποστήριξη της κριτικής σκέψης στην τάξη και την ανάπτυξη υλικών για χρήση από τους μαθητές. Υπεύθυνη για την εφαρμογή του προγράμματος είναι η  προϊσταμένη του Βρεφονηπιακού Σταθμού Γραμματικοπούλου Άννα. Το παιδαγωγικό και μαθησιακό υλικό θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ με εταίρους Πανεπιστήμια, Ερευνητικά κέντρα και Νηπιαγωγεία από το Βέλγιο, την Τουρκία, τη Μ. Βρετανία και την Κροατία».



           
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη,  εξήρε την σπουδαιότητα του προγράμματος για τις δράσεις που αναπτύσσει. Επιπλέον, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία, για την ιστορική ταυτότητα της πόλης, για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις δράσεις και τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος Κατερίνης, ενώ ακολούθησε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Τέλος, η πρόεδρος διένειμε στα μέλη των αποστολών αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα της πόλης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !