13 Ιανουαρίου 2014

Τοποθέτηση Θερμαντικών Σωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μηλιάς




Μέρος του συνολικού έργου που αφορά την συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας αποτελούν η αντικατάσταση φέροντος οργανισμού στέγης του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Μοσχοχωρίου, καθώς και η τοποθέτηση θερμαντικών

σωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μηλιάς. Οι παρεμβάσεις που επιλύουν πάγια προβλήματα στα παραπάνω σχολικά συγκροτήματα συντονίστηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Παπαζιώγα, σε συνεργασία με τα κατά τόπους συμβούλια και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αντίστοιχα.
Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος :«Κάθε επένδυση στον τομέα των σχολικών κτιρίων παραμένει στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και της υπηρεσίας μας, η οποία, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, εστιάζει στην προσφορά σύγχρονων υποδομών στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, με την πάγια πεποίθηση ότι το ισχυρότερο εφόδιο για τα παιδιά μας είναι η μόρφωσή τους».




Ειδικά για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις ο κος Παπαζιώγας σημειώνει: «Κατόπιν αυτοψίας και αξιολόγησης και με γνώμονα την υγιεινή διαβίωση και την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις με στόχο αφενός την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων και αφετέρου την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας».




Στην επιτόπια επίβλεψη των εργασιών στα εν λόγω σχολικά συγκροτήματα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο βρέθηκαν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, τα οποία ευχαρίστησαν τον κο Παπαζιώγα για την οριστική επίλυση αυτών των πάγιων αιτημάτων τους, γεγονός που, όπως σημείωσαν αποβαίνει σε όφελος των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών ευρύτερα.



Συνοπτική περιγραφή των έργων



Αντικατάσταση φέροντος οργανισμού της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μοσχοχωρίου:



Λόγω εκτεταμένης φθοράς στο φέροντα οργανισμό της ξύλινης στέγης κρίθηκε σκόπιμη η αντικατάστασή του με νέες ξύλινες διατομές, καθώς και η τοποθέτηση διαπνέουσας μεμβράνης. Τα κεραμίδια που υπήρχαν καθαιρέθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και επαναχρησιμοποιήθηκαν μαζί με νέα.





Τοποθέτηση Θερμαντικών Σωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μηλιάς:



Αφού προηγήθηκαν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, τοποθετήθηκαν θερμαντικά σώματα που βελτιώνουν της συνθήκες θερμικής άνεσης στο σχολείο.









Παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολικών κτιρίων της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας





Αξίζει να σημειωθεί, ότι, παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων γίνονται στο σύνολο της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας και μεταξύ άλλων επικεντρώνονται στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κάτω Μηλιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Ράχης και στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Φωτεινών αντίστοιχα. Επίσης, εργασίες πραγματοποιούνται και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου κρίνονται απαραίτητες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !