6 Δεκεμβρίου 2013

Εκτός από γάλα τα παιδιά χρειάζονται και ένα βιβλίο.....

της Μάγδας Παπαδημητρίου
Στις 23 του Δεκέμβρη θα στήσουμε όλοι μαζί στη κεντρική πλατεία της πόλης μας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με γάλατα ως σημαντική κίνηση ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης. Όμως τα παιδιά του Κοινωνικού μας παντοπωλείου δεν χρειάζονται μόνο το γάλα αλλά και το βιβλίο,
το παραμύθι για να τους κάνουν συντροφιά στις δύσκολες χειμωνιάτικες ημέρες. Να τους ταξιδέψουν, να νιώσουν τη θαλπωρή που εσείς ίσως δεν καταλαβαίνετε την αξία της.
Πολλά παιδιά ίσως δεν θα νιώσουν τη ζεστασιά αυτά τα Χριστούγεννα, δεν θα έχουν ένα δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν θα δουν τον Άγιο Βασίλη γιατί δεν θα έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, ούτε αναμμένη καμινάδα, ούτε γλυκό  να τον κεράσουν τη νύχτα που θα περάσει στο κατώφλι…. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα της ελπίδας σ’αυτά τα παιδιά ότι του χρόνου θα είναι τα πράγματα για το σπιτικό τους πιο όμορφα… Τι θα λέγατε όμως μικροί και μεγάλοι φίλοι  μου να γίνουμε εμείς οι Άγιο-Βασίληδες? Να πούμε στα παιδιά μας ότι το φετινό τους δώρο δεν θα είναι σαν το περσινό αλλά θα είναι πιο απλό μα φτιαγμένο από αγάπη. Τούτες τις ημέρες ας γίνετε εσείς ο Άγιος Βασίλης του φίλου σας…Κάντε το από καρδιάς αυτό το βιβλίο μαζί με  το χαμόγελο και την αγάπη σας…..Αν όλα τα παιδιά σκεφτούν κάπως έτσι όπως εσείς ίσως η κοινωνία του αύριο θα είναι πιο Ανθρώπινη…..
Γι αυτό οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας θα σας περιμένουν στο κιόσκι τους να φέρετε μαζί με ένα κουτί γάλα κι ένα βιβλίο που δεν το χρειάζεστε. Που το έχετε διαβάσει ή το έχετε βαρεθεί…..Θα δώσετε σίγουρα χαρά και εσείς θα νιώσετε υπέροχα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !