10 Δεκεμβρίου 2013

Λιτόχωρο: 8ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 8 Δεκεμβρίου 2013 ο 8ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας. Τριακόσιοι δέκα οκτώ αθλητές  ξεκίνησαν  τον αγώνα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα και χάρισε στους συμμετέχοντες όμορφες εικόνες του χιονισμένου Ολύμπου.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Φωτιάδης o οποίος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως αθλητής της SalomonHellas πραγματοποίησε ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 2.14.32. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Καλοφύρης της FifthElement -NorthFace με χρόνο 2.28.49. Στην τρίτη θέση βρέθηκε μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από τους αγώνες ορεινού τρεξίματος ο Χάρης Καλαμπούκας με 2.29.02 (Δρομείς Σιάτιστας).
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ασημίνα Συλαίου της Pilabox-PerlIzumi με χρόνο 3.05.13. Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι αθλήτριες της FifthElement, Ιωάννα Μπαράτσα και Βιργινία Παπαποστόλου με χρόνο 3.09.29 & 3.16.44 αντίστοιχα.
Για πρώτη χρονιά φέτος στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα βραβεύτηκαν και ηλικιακές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, στην ηλικιακή κατηγορία M40 τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι αθλητές της FifthElement, Νίκος Καλοφύρης (2.28.49), Γιάννης Παπαηλίας (2.34.54) και Ηρακλής Μωυσίδης (2.34.57). Στην ηλικιακή κατηγορία Μ50 την πρώτη θέση κατέλαβε ο αθλητής του ΑΠΣΔ Πιερίας Ζευς Νίκος Σοφιανίδης (3.05.30). Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Ψαρόπουλος των Λύκων Κεχαγιόγλου (3.26.02) και την τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Πάριζας (3.34.06) του ΠΟ.ΦΥ.Ο. Νάουσας. Τέλος, στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ την πρώτη θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Καλόγηρος της FifthElement (3.18.09).
Στην ηλικιακή κατηγορία W40 την πρώτη θέση κατέκτησε η Ασημίνα Συλαίου (3.05.13), την δεύτερη θέση η Βιργινία Παπαποστόλου (3.16.44) και την τρίτη θέση η Βηθλεέμ Παπακοσμά (3.56.49), της Kassimistraining.
Για την πρώτη θέση του ομαδικού πάλεψαν σκληρά οι ομάδες FifthElement και SalomonHellas, με την ομάδα των Ιωαννίνων να κερδίζει τον αγώνα (συνολικός χρόνος 07.38.40). Ακολούθησε σε απόσταση αναπνοής η ομάδα της SalomonHellas (7.39.13), ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Kassimistraining (7.57.30)
H οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει  όλους όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2013, χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση του αγώνα θα ήταν πολύδύσκολη.
 Πιο συγκεκριμένα:
Tο Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης που για μια ακόμη μία φορά προσέφερε  την πολύτιμη βοήθειά  του στον αγώνα και τους συμμετέχοντες  αναλαμβάνοντας την Υγειονομική – Διασωστική (Πρώτες Βοήθειες) κάλυψή του.
Την ΧΧΙV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Λιτοχώρου για την ευγενή στήριξη και την παραχώρηση του εξοπλισμού εστίασης των αθλητών, -τριών για πολλοστή φορά.

Την Διοίκηση του Αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, ώστε να διεξάγεται με ασφάλεια ο ΧΕ.
Τον Δήμο Δίου-Ολύμπου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, αιθουσών και εξοπλισμού, καθώς και του λευκώματος με φωτογραφίες του Ολύμπου του FredericBoissonnas που δόθηκε στους νικητές. Ιδιαίτερη εύφημη μνεία οφείλεται να αποδοθεί προς το  εργατικό δυναμικό του Δήμου που για ακόμη μια φορά προσέφεραν στον αγώνα

 Τους εθελοντές –ντριες ,μαθητές  από το Γυμνάσιο Λιτοχώρου.
Τις υπέροχες κυρίες Ρούλα Γραμματόση, Ελένη Βλαχοπούλου, Μαρία Δαλαμπή, ΣίτσαΜελετίδου, Λίτσα Κλιγγοπούλου, Σοφία Καραβασίλη  για την άψογη οργάνωση της τραπεζαρίας και την ευγενική εξυπηρέτηση των αθλητών
Τον Βαγγέλη Γραμματόση που εκτός από την πολύτιμη βοήθειά του στον καθαρισμό των μονοπατιών του αγώνα προσέφερε και υλικά καθαρισμού και σηματοδότησης.
 Τους Λιάγκα Τάσο, Κλιγκόπουλο Νίκο, Μυτιληναίο Γιώργο,  Στρογγύλη Διονύση, Γεωργίου Δημήτρη, ΚoλέταΓεωργία, Γραμματόση Βαγγέλη, Βενετικίδη Δημήτρη, Νίκα Άρη  που συνέβαλαν στονκαθαρισμό και τη σηματοδότηση της διαδρομής του αγώνα.
Τον αθλητή Σπύρο Ρόμπα που επιφορτίστηκε το ρόλο της σκούπας του αγώνα, φροντίζοντας παράλληλα να παραδώσει τη διαδρομή χωρίς κανένα ίχνος υλικού σηματοδότησης ή σκουπιδιών από τους αθλητές.



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ KATERINIPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !