28 Ιουνίου 2013

Έναρξη λειτουργίας από 1/ 7 των Σινέ Άλσος και Σινέ Παράδεισος του δήμου Νεάπολης-Συκεών



Στα θερινά τα σινεμά...


-Οι προβολείς των θερινών κινηματογράφων του δήμου Νεάπολης-Συκεών
ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τη... «θέα στον κόσμο» με φόντο τ’ άστρα...



Παρόντες στο καλοκαιρινό ραντεβού τους με τ’ αστέρια θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Ιουλίου, οι λάτρεις της 7ης Τέχνης και πιστοί υποστηρικτές της μαγείας των θερινών σινεμά.
Το Σινέ Άλσος στη Δημοτική Ενότητα Συκεών και το Σινέ Παράδεισος στη Δ.Ε. Νεάπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, περιμένουν τους θεατές για να απολαύσουν ταινίες της επιλογής τους, μέσα σε καταπράσινες οάσεις μακριά από τις οχλήσεις της πόλης και τις φορτωμένες έγνοιες…


Οι κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 22 ταινίες και συνολικά 116 προβολές.
Η έναρξη θα γίνει με τις ταινίες «Αν/What If» (σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη) και το «Κεφάλαιο/Le capital» (σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά), οι οποίες θα προβάλλονται από τη Δευτέρα 1 έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:
►Δευτέρα 1, Τρίτη 2, Τετάρτη 3 Ιουλίου
«Αν» στο Σινέ Παράδεισος, δύο προβολές στις 9.15μ.μ. και 11.15μ.μ.
►Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 Ιουλίου
«Κεφάλαιο» στο Σινέ Άλσος, δύο προβολές στις 9.15μ.μ. και 11.15μ.μ.
►Δευτέρα 1, Τρίτη 2, Τετάρτη 3 Ιουλίου
«Κεφάλαιο» στο Σινέ Άλσος, δύο προβολές στις 9.15μ.μ. και 11.15μ.μ.
►Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 Ιουλίου
«Αν» στο Σινέ Παράδεισος, δύο προβολές στις 9.15μ.μ. και 11.15μ.μ 


«Διατηρώντας την πολιτιστική μας φιλοσοφία προστατευμένη, εκφράζουμε την αντοχή και την ελπίδα μας με κανόνες της Τέχνης, έχοντας αποδείξει ότι διαφέρουμε και αντιστεκόμαστε. Παίρνουμε δυνάμεις από τη δύναμή σας κι όχι μόνο δεν καταργούμε, αλλά κρατάμε ζωντανούς θεσμούς καλλιτεχνικούς, όπως οι θερινοί μας κινηματογράφοι, αναβαθμίζοντας μάλιστα τη λειτουργία, την ποιότητα και τον κοινωνικό τους σκοπό», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Κώστας Νικολόπουλος.


Info
ΣΙΝΕ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»: Περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη, 2310 631700)
ΣΙΝΕ «ΑΛΣΟΣ»: Δενδροφυτεία, Συκιές, 2310 200190)
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Το story των δύο πρώτων ταινιών…

► «Αν.../What If...»
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα
Διάρκεια:111΄
Ώρες προβολής: 9:15μ.μ., 11:15μ.μ.
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Ο Δημήτρης ζει μόνος με τη σκυλίτσα του στην Πλάκα. Αν… ένα βράδυ αποφάσιζε να τη βγάλει βόλτα, θα γνώριζε το μεγάλο του έρωτα, τη Χριστίνα. Θα ζούσαν μαζί μέχρι σήμερα, στην εποχή της κρίσης και των διαφόρων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών. Θα άντεχε άραγε ο έρωτάς τους; Πόσο επηρεάζουν όλα αυτά τα γεγονότα τις σχέσεις των ανθρώπων; Είναι ο έρωτας η απάντηση σ’ όλο αυτό που ζούμε; Αν… πάλι δεν έβγαζε βόλτα ο Δημήτρης τη σκυλίτσα του εκείνο το βράδυ, και δεν γνώριζε τη Χριστίνα τι θα συνέβαινε; Πάλι τα γεγονότα της ζωής του θα ήταν τα ίδια, θα βίωνε την εποχή της κρίσης και όλες τις αλλαγές μόνος του, χωρίς τη Χριστίνα. Πόσο εύκολο είναι όμως να ζει κάποιος μόνος του, να αντέχει τη μοναξιά του, την «ελευθερία» του; Πόσο κοντά  μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας χωρίς να τον βλέπουμε; Σχέσεις, μοναξιά, κρίση, αμφιβολία… λέξεις κι έννοιες που τις γνωρίζουμε καλά, αφού σκοντάφτουμε καθημερινά πάνω τους.

  «Το κεφάλαιο/Le capital»
Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς
Παίζουν: Γκαμπριέλ Μπερν, Νατάσα Ρενιέ, Πολ Μπαρέ, Σελίν Σαλέτ, Λίγια Κεμπεντέ, Ιπολί Ζιραρντό, Ντανιέλ Μεσγκιουί
Διάρκεια: 114΄
Ώρες προβολής: 9:15μ.μ., 11:15μ.μ.
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Ένας τραπεζικός, ευτυχισμένος οικογενειάρχης βλέπει την καριέρα του να  απογειώνεται όταν αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας από τις πιο ισχυρές τραπεζικές μονάδες της Ευρώπης. Ξαφνικά βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων του διεθνούς χρηματοτραπεζικού συστήματος όπου καλείται να βγει νικητής σε μια δύσκολη και ανθρωποφάγο αρένα και σε ένα σύστημα που καταρρέει. Σκοτεινές οικονομικές συναλλαγές, τραπεζικές απάτες,  οικονομικοί παράδεισοι, χρεοκοπίες, αθέμιτα κέρδη, αποφάσεις της στιγμής για μαζικές απολύσεις, μυστικές συναντήσεις με τους πραγματικούς, αθέατους ηγέτες του χρήματος, και ένας ανατριχιαστικός κυνισμός για την ανθρώπινη ύπαρξη. Μια βαθειά πολιτική ταινία για το διεθνές οικονομικό σύστημα που φέρνει στο φως τα καλά κρυμμένα μυστικά των υποκινητών της απανταχού εξουσίας και της οικονομικής τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !