17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πρόξενος της Τουρκίας στο Δήμο Κατερίνης



Τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν, δέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Ο Τούρκος διπλωμάτης, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί τον Δήμο της Κατερίνης, σε μια προσπάθεια διερεύνησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν για διμερή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και σε πάσης φύσεως επενδυτικές δραστηριότητες.


Ο κ. Χιονίδης καλωσόρισε τον κ. Μπιλτεκίν και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και στους στόχους που έχει θέσει σε διπλωματικό επίπεδο.
Ο Τούρκος Πρόξενος ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή και  τόνισε την ανάγκη να υπάρξει  συνεργασία σε στοχευμένες δράσεις, αφενός μεν για την προβολή και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας στην Τουρκική αγορά, αφετέρου δε για τη δυνατότητα σε Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Πιερία, συμβάλλοντας παράλληλα στην  ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης  παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Κατερίνης, για την τουριστική και ευρύτερη αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων της παραλιακής ζώνης, γεγονός το οποίο ο Τούρκος διπλωμάτης είδε με εξαιρετικό ενδιαφέρον .
Ειδικότερα, ο κ. Χιονίδης, παρουσίασε το project του πρότυπου βιοκλιματικού οικισμού, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναφέρθηκε ευρύτερα στις τεράστιες δυνατότητες που παρουσιάζει η περιοχή μας στον τομέα του τουρισμού, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.
Ο κ. Μπιλτεκίν τόνισε πως το Εμπορικό Τμήμα του Τουρκικού Προξενείου  και προσωπικά ο Εμπορικός Ακόλουθος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη τίθενται στη διάθεση του Δήμου Κατερίνης για τη διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για συνεργασία των δύο πλευρών σε οικονομικό επίπεδο και δήλωσε πως βούλησή του είναι η  σημερινή επίσκεψη να αποτελέσει την έναρξη μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, τόνισε την αξία της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων και σχέσεων συνεργασίας σε οικονομικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο, ειδικά με γείτονες χώρες όπως η Τουρκία. Σχέσεων που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης,  σε κρίσιμες για τη χώρα μας εποχές, όπως η τωρινή. Από μια ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και των επενδύσεων γενικότερα μπορούν να προκύψουν σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές, υπογράμμισε. «Από αυτή τη συνεργασία μόνο να κερδίσουμε μπορούμε» κατέληξε.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και αμοιβαίες υποσχέσεις για διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !