3 Σεπτεμβρίου 2012

Η λογική του "όλα έγιναν νόμιμα" δεν πείθει πάντα!


Διάβασαμε με προσοχή την επιστολή του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Παπαθανασίου, το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο διευθυντής του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Π.Ε. Πιερίας κ. Βλάχος, όπως και τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας κας Μαυρίδου, σχετικά με τη «Διάθεση στερεού παραπροϊόντος της TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ στο λατομείο αδρανών υλικών Λιτοχώρου Πιερίας».


Είναι δύσκολο να μπες στη λογική τους! Η επιχειρηματολογία των δημοσίων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά και αυτή των πολιτικών προϊσταμένων τους, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις «νόμιμες διαδικασίες»! Εξ ου και το κατεβατό με τους νόμους του κ. Βλάχου.
Αυτή η απίθανη λογική του «όλα έγιναν νόμιμα» θυμίζει την παρακάτω φωτογραφία:

Αν καλούσατε τον εργολάβο και τον ρωτούσατε, γιατί έπραξε αυτή την ασχήμια, θα σας απαντούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως ο κ. Βλάχος, ο κ. Παπαθανασίου και η κα Μαυρίδου: «Αφήσαμε σημειώματα στα αυτοκίνητα, όμως ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν εμφανίστηκε. Γι αυτό και προχωρήσαμε στην ασφαλτόστρωση». Ακριβώς στην ίδια λογική βασίζονται και τα επιχειρήματα των δικών μας ανθρώπων: «Οι υπηρεσίες είπαν θάψτε τα, κι εμείς υπογράψαμε για να ταφούν!» Τι κι αν το αποτέλεσμα βγάζει μάτι;
Τώρα, γιατί οι εν λόγω κύριοι ομιλούν την ίδια γλώσσα με αυτήν του εργολάβου, αυτό είναι μάλλον αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Σημασία έχει, πως στην καλύτερη περίπτωση, όταν φύγει το αυτοκίνητο, εμείς οι πολίτες θα πρέπει να συνηθίσουμε το «μπάλωμα»!
Να όμως, που ο Όλυμπος, δεν μπαλώνεται! Γι αυτό, βάλτε κάτω τον εγωισμό σας, ακυρώστε τις αποφάσεις που λάβατε και ότι έγινε, έγινε! Κλείστε την υπόθεση. Φτάνει!
Σας υποσχόμαστε, θα το ξεχάσουμε! Γρήγορα!
ΥΓ. Και το περιστατικό με την ασφαλτόστρωση, δυστυχώς, είναι πραγματικό. Τούτο, made in Θεσσαλονίκη.
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !