9 Μαΐου 2012

Ερωτήματα προς τον Σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας




Έχοντας περάσει τρεις σχεδόν μήνες από τις εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας θα ήθελα δημόσια να θέσω κάποια ερωτήματα προς την νέα διοίκηση ώστε και δημόσια να απαντηθούν για να πάρουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολύτεκνοι και οι οικογένειες τους.


1. Είναι αλήθεια ότι στην νέα διοίκηση μετέχουν ξανά ως πρόεδρος η κ. Ασημίνα Πούλιου Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης και ο κ. Γιουμίδης Αλέξανδρος Αντιδήμαρχος του Δήμου Κατερίνης, και για αυτό ερωτώ τι ενέργειες έχουν κάνει προς τον Δήμο Κατερίνης για την μείωση των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν τους πολύτεκνους και τις οικογένειες τους σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας?
Πολλοί Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν προβεί  σε γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη προς τους πολυτέκνους που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν το 50%.
Τι ισχύει με τον Δήμο Κατερίνης?
Προτίθεται να κάνει κάτι επί αυτού η νέα Διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων?
Περιμένω δημόσια μια απάντηση και ενημέρωση για το τι ισχύει.
2. Η ΑΣΠΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) με εγκύκλιο της αναφέρει την ανάγκη για μηχανογράφηση των γραφείων όλων των Συλλόγων Πολυτέκνων και προσανατολίζεται όπως όλη η αλληλογραφία με τους Συλλόγους  μέλη της, διενεργείται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μόνο.
Ερωτώ, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας έχει μηχανογράφηση και ίντερνετ?
Αν ναι καλώς, αν όχι γιατί?
3. Από προσωπική μου εμπειρία κατά την διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων προς τα μέλη του από τον Σύλλογο Πολυτέκνων δυστυχώς βίωσα όπως πολύς κόσμος μια τραγική κατάσταση και εξηγώ.
Εκατοντάδες κόσμου μικροί και ηλικιωμένοι ταλαιπωρούνται επί ώρες για να μπορέσουν να πάρουν λίγες πατάτες η πορτοκάλια σε μια κατάσταση που θυμίζει συσσίτια κατοχής. Μικρά παιδιά στριμώχνονται, γέροι πατιούνται και πολλές φορές χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να συνεχιστεί η διαδικασία.
Προτίθεται η νέα διοίκηση να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση?
Δεν είναι δυνατόν σε 1-2 μέρες να εξυπηρετηθούν με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες πολύτεκνοι.
Μπορεί η νέα διοίκηση να πάρει ως παράδειγμα την προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας Πιερίας, όπου η εξυπηρέτηση του κόσμου είναι πρωτοποριακή. Εάν θέλει μπορεί να απευθυνθεί στους υπεύθυνους της εθελοντικής ομάδας και να ζητήσει την βοήθεια και την τεχνογνωσία τους.
Κάντε κάτι και δώστε τέλος σε αυτήν την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολύτεκνοι και οι οικογένειες τους κάθε φορά που είναι να πάρουν τρόφιμα.
Για όλα αυτά τα ερωτήματα μου, και πολλών άλλων πολυτέκνων γονέων περιμένω δημόσια να τοποθετηθείτε και να απαντήσετε.

Κανταρτζής Μιχάλης, πολύτεκνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !