29 Απριλίου 2011

Εξαιρούνται τα ΙΧ αυτοκίνητα από τα παράπλευρα διόδια της ΛεπτοκαρυάςΣυνάντηση Αμοιρίδη με Ρέππα, τηλεφωνική επικοινωνία Παπαγεωργίου με Μαγκριώτη, δήλωση Μαρίας Μίχου
Την λειτουργία των παράπλευρων διοδίων της Λεπτοκαρυάς μόνο για τα φορτηγά οχήματα ανακοίνωσαν χθες με ανακοινώσεις τους οι τρεις βουλευτές ΠΑΣΟΚ του Νομού κ.κ. Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου.
Μετά το σάλο και τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε η ανακοίνωση της παραχωρησιούχου εταιρείας για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ και πως θα αφορά όλα τα οχήματα, η ανακοίνωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών έρχεται να "κατευνάσει" τα πνεύματα.

Συνάντηση Αμοιρίδη με Ρέππα
"Η πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, είναι να εξαιρεθούν τα ΙΧ αυτοκίνητα από την καταβολή αντιτίμου στα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς", ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.
Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών με τη συμμετοχή του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα, του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη, του Γενικού Γραμματέα Σέργιου Λαμπρόπουλου και του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που προέκυψε με την λειτουργία των πλευρικών διοδίων Λεπτοκαρυάς.
Όπως έγινε γνωστό, η πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών και η πολιτική απόφαση, είναι να ισχύσουν τα όσα είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την επίσκεψη του στην Πιερία τον Οκτώβριο του 2010.
"Η εταιρία έχει τη δική της θέση, αλλά απόφαση του Υπουργείου είναι να εξαιρεθούν τα ΙΧ αυτοκίνητα από την καταβολή διοδίων στα πλευρικά της Λεπτοκαρυάς, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο παράλληλο οδικό δίκτυο της νότιας Πιερίας και διασφαλιστεί η απρόσκοπτη επικοινωνία των κατοίκων της περιοχής", ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης, μετά τη συνάντηση.
Προηγουμένως, ο βουλευτής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πιερίας, είχε δηλώσει, πως η θέση του ήταν και παραμένει να μην λειτουργήσουν τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς για τα ΙΧ αυτοκίνητα, αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα στο παράπλευρο δίκτυο της νότιας Πιερίας.
"Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει τις καλές προθέσεις του Υπουργείου. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι η ηγεσία του έχει ανοιχτές πόρτες για τους Πιεριείς και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην περιοχή μας, η σύμβαση παραχώρησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου, την οποία υπέγραψε ο κ. Σουφλιάς και η προηγούμενη κυβέρνηση, δεσμεύοντας το κράτος έναντι του παραχωρησιούχου", κατέληξε ο κ. Αμοιρίδης.
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαγεωργίου με Μαγκριώτη
Σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης του και μετά από επικοινωνία του με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Πιερίας ενημερώθηκε από τον υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη για την απόφαση να μην λειτουργήσουν τελικά τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς για όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει πως η εξέλιξη αυτή είναι θετική και δείχνει την πρόθεση και την εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την παραχωρησιούχο εταιρία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.". Δείχνει ακόμη πως παρά τα όσα γράφονται η ηγεσία του Υπουργείου και ιδιαίτερα ο υφυπουργός κ. Ι. Μαγκριώτης, όσο και οι Βουλευτές του νομού, δεν αθέτησαν την υπόσχεση και την απόφαση για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τους κόμβους της εθνικής οδού και τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς προς και από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Αντίθετα εργάζονται με συνέπεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της νότιας Πιερίας.
Όπως τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων θα πρέπει να ισχύσει μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στην εθνική οδό (τμήμα Πόρων - Σκοτίνας), αλλά και των παράπλευρων - της εθνικής οδού - οδικών δικτύων. Αν χρειαστεί στο μέλλον, θα εξεταστεί η διάθεση καρτών ελεύθερης διέλευσης των δημοτών του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !