28 Ιανουαρίου 2024

Μαραζώνει το Αιγίνιο την τελευταία δεκαετία.... έκλεισαν ΔΟΥ, ΙΚΑ Εθνική Τράπεζα

 


Τα τελευταία 10-12 χρόνια στην 2η μεγαλύτερη κωμόπολη της Πιερίας, το Αιγίνιο, έκλεισαν ή καταργήθηκαν η τοπική ΔΟΥ, που εξυπηρετούσε ολόκληρη την Βόρεια Πιερία, το τοπικό υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ καθώς και η Εθνική Τράπεζα.



Επιπλέον δημιουργήθηκαν Διόδια τα οποία ταλαιπώρησαν αρκετά, ειδικά στην αρχή , τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής. Αρκετοί προσπάθησαν να αποτρέψουν τις καταργήσεις αυτές, με προεξάρχοντα τον αείμνηστο Βαγγέλη Πολύζο , πρώην Δήμαρχο της περιοχής καθώς και πρωην βουλευτή της ΝΔ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.


Σε πηγαδάκια αλλά και στα καφενεία του Αιγινίου αλλά και του Κολινδρού αυτές οι καταργήσεις είναι θέμα συζήτησης. Ειδικά τώρα που αναμένεται το κλείσιμο και του Ειρηνοδικείου Κολινδρού. Τι ακολουθεί ; Συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων, δημοτικών υπηρεσιών ; Σε μια περιοχή που ήδη μετρά 2700 λιγότερους κατοίκους τα τελευταία 10 χρόνια.


Η περιοχή της Βόρειας Πιερίας περιμένει πολλά από τον νέο Δήμαρχο Χρήστο Κομπατσιάρη, την Υφυπουργό Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, τους βουλευτές Φώντα Μπαραλιάκο και Σπύρο Κουλκουδίνα και την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου .


Χάρης Μπαζάκος

1 σχόλιο:

  1. Oταν κάποιος η κάποια αποφασίζει να γυρίσει στο χωριό εκεί που μεγάλωσε και ψάχνει να βρει μια δουλειά για να ζήσει με αξιοπρέπεια δεν τον διώχνεις τον κρατάς.δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο μακάρι να γίνει κάτι στον τόπο που γεννήθηκα στο χωριό μου γιατί μπορεί να είμαι ένα τσιγάρο δρόμος αλλά πονάει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !