16 Νοεμβρίου 2017

Αποφυλακίστηκε μετά απο 50 χρόνια για έγκλημα που δεν διέπραξεΣχεδόν 50 χρόνια μετά τη σύλληψη και καταδίκη του για την απαγωγή και το βιασμό μιας νοσοκόμας στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ο Ουίλμπερτ Τζόουνς είναι και πάλι ένας ελεύθερος άνθρωπος.

Οι δικαστές αποφάσισαν να αναιρέσουν την ποίνη του και να τον απαλλάξουν κάθε κατηγορίας, με την παραδοχή ότι υπήρχαν πολλά "κενά" στην καταδικαστική απόφαση που τον κράτησε στη φυλακή για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι τότε αρχές φέρονται να είχαν αποκρύψει στοιχεία που θα οδηγούσαν στην αθώωσή του.

Ο 65χρονος πλέον Τζόουνς βγαίνοντας ύστερα από 16.000 μέρες στη φυλακή, αρκέστηικε μόνο να δηλώσει ότι ευχαριστεί το Θεό για την ελευθερία που απολαμβάνει πλέον, αλλά και την οικογένειά του που ποτέ δεν έπαψε να τον πιστεύει και να τον στηρίζει όλες αυτές τις δεκαετίες.

Η ιστορία του Τζόους συνδέεται άμεσα με τις φυλετικές διακρίσεις που βίωσαν εκατομμύρια Αφροαμερικανοί επί δεκαετίες, καθώς όλοι πλέον παραδέχονται ότι στις αρχές της δεκαετίες του '70 δεν υπήρχε πιο "εύκολο" θύμα "από ένα φτωχό νεαρό μαύρο αγόρι". Μπορεί τα πράγματα να μην έχουν αλλάξει πολύ από τότε, ο Τζόουνς ωστόσο οφείλει εν μέρει την αποφυλάκισή του και στην κατάθεση ενός από τους φύλακές του, που τον χαρακτήρισε ως τον πλέον "υποδειγματικό" τρόφιμο φυλακής που γνώρισε ποτέ του.
 Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !

loading...