3 Μαρτίου 2023

Πως το Λιτόχωρο βοήθησε να αποφευχθεί η σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών




Για 20 λεπτά καθυστέρηση πιθανότατα αποφεύχθηκε σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ενός μηχανοδηγού δρομολογίου του προαστιακού, το δρομολόγιό του καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από την εμπορική αμαξοστοιχία, η οποία συγκρούστηκε μετωπικά με το Intercity. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο, αν δεν είχε γίνει αυτή η καθυστέρηση, να μην είχε καν σημειωθεί το πολύνεκρο δυστύχημα.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Μπαγιώτης, μηχανοδηγός προαστιακού συρμού που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λάρισα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης, «φύγαμε με 20 λεπτά καθυστέρηση από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να είναι μπροστά από εμάς η εμπορική αμαξοστοιχία με την οποία συνέβη και το δυστύχημα».


«Επειδή ήταν μπροστά αυτή η αμαξοστοιχία, ο σταθμάρχης υπηρεσίας μας κράτησε στο σταθμό του Λιτόχωρου, με αποτέλεσμα να προπορευτεί αυτή η αμαξοστοιχία» πρόσθεσε ο κ. Μπαγιώτης.





«Προφανώς αν δεν είχε συμβεί η καθυστέρηση θα είχαμε εμείς προτεραιότητα, θα ήμασταν στη θέση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ίσως και να προλαβαίναμε, επειδή λογικά την αμαξοστοιχία την εμπορική θα τη κρατούσε στο προηγούμενο σταθμό, δηλαδή στο Πλατύ, ίσως να είχε αποφευχθεί και η σύγκρουση» επισήμανε.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !