3 Μαρτίου 2023

Στα "τυφλά" και οι συρμοί του Τραμ στην Αθήνα ;




Προβλήματα στις συγκοινωνίες ανέσυρε στην επιφάνεια η αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη με τα δεκάδες θύματα.

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την λειτουργία του Τραμ, από τον πρόεδρο των εργαζομένων Χρήστο Τσώλη.








«Στο τραμ υπάρχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Η τηλεματική δεν λειτουργεί και δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια. Το κέντρο ελέγχου υπάρχουν φορές που δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι συρμοί γιατί δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα οι εργοδηγοί να λειτουργούν χειροκίνητα. Εκεί που δεν υπάρχει φανάρι, οι επιβάτες πηδάνε από το όχημα και οι κατευθύνσεις, τα λεγόμενα “ψαλίδια” μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Τσώλης τόνισε ότι «τα παλιά οχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα που έβαλαν», ενώ, όπως επεσήμανε όλα όσα καταγγέλει έχουν γνωστοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς από το 2019, από την Αττικό Μετρό και τις Σταθερές Συγκοινωνίες, μέχρι την πολιτική ηγεσία, καθώς όπως είπε γνωρίζε και ο τέως υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Μάλιστα όπως ανέφερε το 2021 έκαναν μήνυση στην Εισαγγελία προκειμένου να παρέμβει, ωστόσο δύο χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μόνο δέχθηκαν κλήση για κατάθεση.





Σε ερώτημα για τον κίνδυνο ατυχήματος ήταν σαφής.

«Εκεί που ο επιβάτης πηδάει, πολύ απλά, μπορεί να σκοτωθεί», είπε.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο κίνδυνος μεγαλώνει όταν το κέντρο ελέγχου είναι «τυφλό» ενώ έδωσε ένα παράδειγμα: Ιταλός που χειρίζεται το σύστημα, έκανε επανεκκίνηση χωρίς να ενημερώσει το κέντρο ελέγχου στην Αθήνα, με αποτέλεσμα το κέντρο να σβήσει για πάνω από 2 ώρες.




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !