3 Μαρτίου 2023

«Η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ΑΠΘ»: 9 νεκροί φοιτητές




Το τρένο, το οποίο είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ήταν γεμάτο με νεαρούς ανθρώπους και φοιτητές των Πανεπιστημίων της πόλης, οι οποίοι επέστρεφαν στην κανονικότητα μετά από ένα τριήμερο χαλάρωσης και διασκέδασης για την Καθαρά Δευτέρα.

Συνολικά οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 57 .

Αγωνιώδεις κλήσεις μέσω social media κάνουν από τις πρώτες ώρες που έμαθαν ότι τα ονόματα των αγαπημένων τους δεν ήταν στη λίστα των τραυματιών, συγγενείς και φίλοι όσων επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), βιώνει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη οι Πρυτανικές Αρχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών, το ΑΠΘ θρηνεί την απώλεια εννιά φοιτητών του και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΘ

Στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους. Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι Πρυτανικές Αρχές.




flamis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !