10 Απριλίου 2023

De minimis αποζημίωση σε παραγωγούς της Πιερίας για πληγείσες καλλιέργειες




Με ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής Πιερίας, κ. Φώντας Μπαραλιάκος γνωστοποίησε την «De minimis» καταβολή αποζημίωσης σε παραγωγούς της Π.Ε. Πιερίας 70€ ανά στρέμμα καλλιέργειας νεκταρινιών, βερικόκων, επιτραπέζιων ροδακίνων και ροδακίνων μεταποίησης.

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια των ποικιλιών νεκταρινιών, βερικόκων, επιτραπέζιων ροδακίνων και ροδακίνων μεταποίησης οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την προσκόμιση εντός 2 ημερών υπεύθυνης δήλωσης (παράρτημα του ΦΕΚ) ενώ η πληρωμή τους τοποθετείται εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για την ζημία που προκλήθηκε στις συγκεκριμένες παραγωγές από την βροχόπτωση του Αυγούστου, ο κ. Μπαραλιάκος είχε ενημερωθεί άμεσα από την Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη κα. Βούλα Γελαστοπούλου, την οποία και ευχαρίστησε θερμά . Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Πιερίας ζήτησε την ενίσχυση των καλλιεργητών που επλήγη η παραγωγή τους επιφέροντας σημαντική απώλεια στο εισόδημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !