10 Απριλίου 2023

Η 41χρονη Μαρία Αγγελικούση η πλουσιότερη Ελληνίδα για το 2023




Οι πλουσιότεροι Έλληνες για το 2023
Μια γυναίκα κρατά τα σκήπτρα του πλουσιότερου Έλληνα πολίτη για το 2023. Πρόκειται για την νεοεισερχόμενη στους πίνακες του Forbes, Μαρία Αγγελικούση. Πρόκειται για μια 41χρονη εφοπλίστρία η περιουσία της οποίας υπολογίζεται στα 5,6 δισ. δολάρια.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων και στη θέση 905 της συνολικής λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων. Ο 61χρονος επιχειρηματίας αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή της Glencore το 2018 και το 2021 προχώρησε σε επένδυση στην Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον.

Την τρίτη ελληνική εκπροσώπηση και στη θέση 1.067 της συνολικής λίστας είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

Τέταρτος στον κατάλογο των Ελλήνων και στη θέση 1.575 της λίστας του Forbes καταλαμβάνει έρχεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένεια του με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων, με επενδύσεις σε σειρά κλάδων, από την Motor Oil έως τον χώρο των media.

Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι της Μαριάννας Λάτσης και των αδερφιών της, Γιάννη και Μαργαρίτας, με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων που της φέρνει στη θέση 1.804 των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης και οι αδερφές του, Μαριάννα και Μαργαρίτα, με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων και στη θέση 1.905 της λίστας του περιοδικού.

Σημειώνεται η Μαρία Αγγελικούση και η Μαριάννα Λάτση μπαίνουν για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού.

Η συνολική περιουσία των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων που βρέθηκαν στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου φτάνει τα 16,6 δισ. δολάρια.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !