10 Απριλίου 2023

Γερμανίδα υπουργός δηλώνει: «Η Ελλάδα μάς ξεπερνά»




«Η Ελλάδα μάς ξεπερνά» είναι ο τίτλος της συνέντευξης της Γερμανίδας υπουργού Judith Gerlach στο γερμανικό περιοδικό Focus, όπου η ίδια εξυμνεί την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου.

Η Gerlach είναι υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Βαυαρίας και στη συνέντευξή της, τόνισε μεταξύ άλλων πως η Γερμανία έχει πολύ δρόμο μπροστά της προκειμένου να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες της σε τομείς όπως η υγεία και οι μεταφορές.

Σε ερώτηση σχετικά με την ψηφιακή κατάσταση του Δημοσίου σε άλλες χώρες απάντησε ότι «η Ελλάδα μας ξεπερνά».

Η υπουργός είχε επισκεφτεί τη χώρα μας και τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον περασμένο Μάιο και είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για καλές πρακτικές ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε μεταξύ άλλων πως μέσα σε μια τριετία τριπλασιάστηκαν οι υπηρεσίες που ψηφιοποιήθηκαν, καθώς από 500 που ήταν στον gov.gr το 2020 σήμερα αριθμούν 1.530 ενώ μένουν ακόμα 4.000 υπηρεσίες που θα ενταχθούν έως το τέλος της επόμενης τετραετίας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !