10 Απριλίου 2023

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης η πασχαλινή εκδήλωση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου





Ψαλμοί των Αγίων Παθών παρουσιάστηκαν σε ατμόσφαιρα απόλυτης θρησκευτικής κατάνυξης, υπό το φως των κεριών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρίτσας, στο πλαίσιο της πασχαλινής εκδήλωσης “Παθών Ψαλμοί” του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου Γεώργιος Χ. Χανδόλιας επιμελήθηκε την εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν ψαλμοί της Μεγάλης Εβδομάδας και αποσπάσματα από έργα σπουδαίων ποιητών, υπό τη μουσική διεύθυνση του μουσικού διευθυντή της Ορχήστρας Νέων Δίου Νίκου Πατρή και επιμέλεια ψαλμών του Κομνηνού Δελβερούδη.

Τα κείμενα διάβασαν ο δημοσιογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Χάρης Μπικηρόπουλος και η δικηγόρος Μελίνα Παπαδοπούλου. Ψαλμούς έψαλλε ο Χορός του τμήματος Κατάρτισης Ιεροψαλτών, τα τραγούδια ερμήνευσαν η Χρυσάνθη Ευαγγελοπούλου και η Γεωργία Μαρινοπούλου. Συμμετείχαν οι μουσικοί της Ορχήστρας Νέων Δίου του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Μανώλης Καρανάτσιος στην κιθάρα, Γιάννης Δασιόπουλος στο βιολί, Γιώργος Τσιρίμπασης στο κλαρίνο και ο Νίκος Πατρής στο λαούτο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Αγλαΐα Αγγέλη, εκπαιδευτικός, μέλος του Πολιτιστικού Ομίλου Καρίτσας “Ο Όλυμπος”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Καρίτσας πατέρας Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, οι βουλευτές Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος και Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Τζιουβάρας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Φόλιος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού Σοφία Ζουρζούρα, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Προοπτική" Πέτρος Κιάφας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρίτσας Κώστας Γκίνας, ο πρώην Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου και οι υποψήφιοι βουλευτές Πιερίας Δημήτρης Μπέης (ΝΔ), Κωνσταντίνος Κουτρούπας (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και Απόστολος Ζέρβας (Ελληνική Λύση).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Καρίτσας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρίτσας “Ο Όλυμπος”, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !