28 Απριλίου 2023

Το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης αναμένει λύσεις στο κτιριακό πρόβλημα




Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Εδώ και έναν χρόνο, επικοινωνούμε εγγράφως με τον Δήμο Κατερίνης, στη βάση εκθέσεων υπηρεσιών και φορέων, προσδοκώντας να ενεργήσετε υπεύθυνα και αποτελεσματικά για το κτιριακό πρόβλημα του 5ου ΓΕΛ. Προσπαθήσαμε επανειλημμένως (και εγγράφως) να έλθουμε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης. Τα αιτήματα για συνάντηση απορρίφθηκαν σιωπηρά ενώ δεν μας δίνεται καμία επίσημη ενημέρωση, επί των ερωτημάτων και των προτάσεών μας.

Δεν υπάρχει το σχολείο μας στο πρόγραμμα των επισκέψεών σας σε εκπαιδευτικά συγκροτήματα. Δεν χώρεσε, ούτε καν, στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης του Δημάρχου στο συστεγαζόμενο Τμήμα του ΔΙΠΑΕ. Ακόμα και η εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, για διενέργεια αυτοψίας, δόθηκε φέτος και μετά από παραγγελία του Πταισματοδικείου Πιερίας. Καταβάλατε την ολίγιστη προσπάθεια για το ίδιο το πρόβλημα, ενώ σπαταλήσατε πολύτιμο χρόνο για την επικοινωνιακή διαχείρισή του, με δύο ετερόκλητα δελτία τύπου χωρίς καμία άλλη ενημέρωση ως προς την όποια εξέλιξη της "οριστικής λύσης" που εξαγγείλατε.

Την 16/2/2023, λάβατε έγγραφο αίτημά μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση σε διευρυμένη ειδική συνεδρίαση. Το αίτημα, συνοδεύεται από 167 υπογραφές (ενώ ο νόμος ορίζει ως ικανό αριθμό τις 25). Όμοιο αίτημα έχει υποβληθεί και από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πιερίας.

Πέρασαν, δύο μήνες και πλέον, πέραν κι αυτής της, κατά τον νόμο, προθεσμίας των 50 ημερών, με τον αποδέκτη του αιτήματος να μην έχει επικοινωνήσει κατά κανέναν τρόπο μαζί μας.

Η στάση σας, αγγίζει με αρνητικό πρόσημο, την ηθική της Διοίκησης και της συμπεριφοράς της προς τους διοικούμενους. Η χρηστή Διοίκηση, προαπαιτεί διαφάνεια και δημοσιότητα της διοικητικής δράσης. Εσείς παίζετε κρυφτό μαζί μας.

Απαιτούμε άμεσα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την πιστή εφαρμογή του άρθρ. 215, του ν. 3463/2006, όπως δεσμεύεται, για την εισαγωγή του θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, να στηρίξουνε από την πλευρά τους το αίτημά μας προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., όπως τους δίνεται η δυνατότητα με το άρθ. 67 του ν. 3852/2010. Το οφείλετε, στα πλαίσια των υποχρεώσεών σας απέναντι στους δημότες, όπως ο νόμος προβλέπει.

Σας επαναλαμβάνουμε ότι, δεν διατιθέμεθα να αφήσουμε την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας και την επόμενη σχολική χρονιά, στην καλή τους τύχη. Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από ένα κτίριο που να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς έστω, στον πολύπλευρο ρόλο ενός εκπαιδευτηρίου.

Με όχι και τόση τιμή πλέον

(στο χέρι σας είναι να την επανακτήσετε)

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !