17 Σεπτεμβρίου 2023

"Μπορώ να πω με ευθιξία ότι η Κατερίνη ομόρφυνε και μεγάλωσε πολύ στα μάτια μου"




Από το 2007 που λείπω από την αγαπημένη μου Κατερίνη και Πιερία, πέρασαν πολλά χρόνια. 16 για την ακρίβεια.... Έχουν αλλάξει πολλά στην πόλη που γεννήθηκα. Μπορώ να πω με ευθιξία ότι η Κατερίνη ομόρφυνε και μεγάλωσε πολύ στα μάτια μου. Και αυτό το δίνω στον Κώστα Κουκοδήμο και τους ανθρώπους του. Η διαφορά με την εποχή Χιονίδη είναι εμφανής, δια γυμνού οφθαλμού. Αν εξαιρέσεις τα "παρκαροδρόμια" που έγιναν την περίοδο του Σάββα Χιονίδη και μέχρι σήμερα ταλαιπωρούν τους περισσότερους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης, η Κατερίνη έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Τι εννοώ. Νέες πλατείες, νέα πάρκα, πολύ πράσινο και φυσικά πολλά νέα καταστήματα.





Τα προβλήματα που εγώ διαπίστωσα στην τελευταία μου επίσκεψη τον Ιούνιο, καθώς μένω στο εξωτερικό, ήταν η κακή κατάσταση των δρόμων, τα αντιαισθητικά κολωνάκια σε διάφορους δρόμους της πόλης, το άναρχο παρκάρισμα και η είσοδος έξοδος αυτοκινήτων στον πεζόδρομο της Κατερίνης.

Δε ρίχνω όμως εξ'ολοκλήρου την ευθύνη στον Δήμαρχο και τους συμβούλους του. Η ευθύνη βαραίνει και εμας. Που λόγω ωχαδερφισμού δε σεβόμαστε πράγματα και καταστάσεις. Γιατί να γίνεται η τροφοδοσία στις 10 και 11 το πρωί στον πεζόδρομο ; Όταν μπορεί κάλλιστα να γίνει μεταξύ 7-9 το πρωί ; Γιατί να παρκάρουμε οπουδήποτε γουστάρουμε έστω και 10 λεπτά και να μην χρησιμοποιούμε τα ποδαράκια μας για κοντινές αποστάσεις, το ποδήλατό μας, ή το μηχανάκι μας ή φυσικά να παρκάρουμε 200-300 μετρα από το σημείο που θέλουμε αν δεν υπάρχει πάρκινγκ ;




Όλα αυτά τα γνωρίζουμε όλοι απλά δεν τα εφαρμόζουμε. Εξάλλου είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσεις τον Δήμαρχο ή τους αντιδημάρχους από το να αλλάξεις τον τρόπο που ζεις , που σκέφτεσαι που ενεργείς. Όσοι αγαπάμε την Κατερίνη, τον Κορινό, την Καλλιθέα, την Περίσταση, τον Σβορώνο ,την Παραλία και τα χωριά του Δήμου Κατερίνης θέλουμε να δούμε πράξεις. Από τον οποιοδήποτε Δήμαρχο, Κουκοδήμο, Ντούμο ή άλλον. Από λόγια χορτάσαμε.




Και κάτι τελευταίο. Επειδή κάποιοι αναρωτιούνται τελευταία και μου στέλνουν μηνύματα. Δεν πρόκειται να εξαργυρώσω την δημοσιογραφική μου ιδιότητα με κάποια θέση σε πολιτικό γραφείο ή στο δημόσιο. Είμαι απλώς πιο κοντά στην επιστροφή στην Πιερία. Ως ενεργός δημοσιογράφος και εκδότης του Katerinipress με ειρηνικές διαθέσεις αλλά καυστική πένα. Ναι δεν εξαγοράζομαι αλλά μπορώ να κάνω εύκολα φίλους που αγαπούν τον τόπο μου όπως εγώ. Ακόμη και αυτούς που χάρηκαν όταν κάποιοι με "έδιωξαν" το 2007 και φυσικά κανείς δεν συγκινήθηκε. Στόχος η ανάπτυξη της Κατερίνης και τη Πιερίας. Ως Katerinipress θα συμβάλλουμε σε αυτό. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να έρθετε μαζί μας.


Χάρης Μπαζάκος


Δημοσιογράφος-Εκδότης Katerinipress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !