17 Σεπτεμβρίου 2023

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον ΓΑΣ Σβορώνου -Επιβλήθηκε με 4-0 του Αστέρα Πετρίτη Κέρκυρας





Με τον ιδανικότερο τρόπο που θα μπορούσε είπε «καλησπέρα» στη νέα σεζόν ο ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος ήταν καταιγιστικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικρατώντας με το επιβλητικό 4-0 επί του Αστέρα Πετρίτη στο " Λάζαρος Ξανθόπουλος " για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.
Η ομάδα μας επιθυμούσε διακαώς να εισέλθει με το δεξί στην φετινή «πίστα» της Γ’ Εθνικής και κατάφερε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον ΓΑΣ στη σημερινή αναμέτρηση ήταν ο Ηλίας Μπατζώνης και ο Νίκος Κυπαρίσσης, με τον 19χρονο φορ να επιβεβαιώνει την δαιμονιώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται έχοντας βάλει τη σφραγίδα του και στα τέσσερα τέρματα (κερδισμένο πέναλτι, ασίστ, συμμετοχή στη φάση, γκολ ), ενώ ο 30χρονος επιθετικός έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πετυχαίνοντας προσωπικό χατ-τρικ μέσα σε διάστημα μόλις 20 λεπτών!
Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο λίγο μουδιασμένη και έχοντας μία νευρικότητα στις κινήσεις τις, ωστόσο από το 15λεπτο περίπου και μετά βρήκε ισορροπία στο παιχνίδι της και ξεκίνησε να επιβάλλεται στον αντίπαλο.
Στο 23ο λεπτό ο Μπατζώνης κέρδισε πέναλτι από τον προσωπικό του αντίπαλο που τον ανέτρεψε ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, με τον Κυπαρίσση να αναλαμβάνει την εσχάτη των ποινών και να στέλνει τη μπάλα στη γωνία της εστίας για το 1-0, πετυχαίνοντας ο ίδιος το πρώτο γκολ του ΓΑΣ στο πρωτάθλημα όπως ακριβώς και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο.
Η ομάδα μας διπλασίασε τα τέρματά της στο 39’ όταν μετά από την επίμονη προσπάθεια του Μπατζώνη, ο νεαρός επιθετικός μπήκε στην περιοχή και έβγαλε τον εαυτό του σε θέση βολής, ωστόσο προτίμησε να σερβίρει το γκολ στον Κυπαρίσση που με αριστερό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 2-0.
Στο 41’ ο ΓΑΣ άγγιξε το 3-0 όταν έπειτα από άψογα εκτελεσμένη αντεπίθεση ο Κυπαρίσσης από την αριστερή πλευρά τροφοδότησε με συρτή μπαλιά τον Μπατζώνη βγάζοντάς τον σε θέση βολής στο σημείο του πέναλτι, όμως το δεξί πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.
Τελικά η έντονη πίεση της ομάδας μας είχε ως αποτέλεσμα και το τρίτο τέρμα στο 44’, με τον Μπατζώνη να τροφοδοτεί από τον άξονα τον Δεμηρτζόγλου στην δεξιά πλευρά, εκείνος πήρε κάποια μέτρα και εκτέλεσε με το δεξί, με τη μπάλα να κοντράρει και να επωφελείται από την κατάληξη ο Κυπαρίσσης που στην ανυπεράσπιστη εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει με δεξί πλασέ ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ μέσα σε 20 λεπτά!
Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου ο ΓΑΣ θα μπορούσε κάλλιστα να φτάσει και στο 4-0, αλλά ο Μπατζώνης προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση εντός περιοχής με τον Τζαφέστα να του βάζει το στοπ.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη κατέβασε μία ταχύτητα κάνοντας διαχείριση δυνάμεων και αποτελέσματος και φροντίζοντας να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από απειλητικές καταστάσεις.
Ωστόσο το πάρτι δεν τελείωσε στην ανάπαυλα, καθώς στο 70’ ήταν η σειρά του Μπατζώνη να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία, ο Βούλγαρης από τα δεξιά έκανε το γύρισμα προς το ύψος του πέναλτι για τον νεαρό φορ και εκείνος με ωραία περιστροφή και υποδειγματική εκτέλεση με το αριστερό στην γωνία της εστίας, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0!
Ο ΓΑΣ είχε άλλες τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει και πέμπτο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 74’ με το εξ-επαφής πλασέ του Κυπαρίσση που πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 78’ με το μονοκόμματο σουτ του Κυρτέγου που έφυγε λίγο πάνω από τα γκολπόστ μετά από σέντρα του Βύρου και τέλος στο 90+2’ με το ανάποδο ψαλίδι του Μυστρίδη που πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι ύστερα από τροφοδότηση του Κυρτέγου.
Από την άλλη, η κορυφαία στιγμή από πλευράς Αστέρα σημειώθηκε στο 85’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στεργίου να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γιαννακός με α’ βοηθό τον κ. Κωνσταντινίδη και β’ βοηθό τον κ. Νικολή (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος (61’ Δημητρίου), Φυτόπουλος, Βούλγαρης, Λαγδάρης (67’ Σκαμπαρδώνης), Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Ξυδούς (61’ Κυρτέγος), Δεμηρτζόγλου (67’ Φωκαίδης), Μπατζώνης, Κυπαρίσσης (77’ Βύρος).
Αστέρας Πετρίτη (Γιάννης Σφακιανάκης): Τζαφέστας, Κοντομίχης, Μεντής, Γωγουβίτης (68’ Σουκέρας), Ρουμελιώτης (80’ Τσιάβος), Γαρδικιώτης, Γκασίδης, Κρητικός, Κοιλιάρας, Θηραίος (80΄Λούβρος), Γεωργακόπουλος (80’ Βλάχος).
Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας παρά τη δύσκολη ώρα της διεξαγωγής του αγώνα και εύχεται στην ομάδα του Αστέρα Πετρίτη καλή συνέχεια στη σεζόν.
Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !