26 Απριλίου 2023

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Τι ισχύει για τον υποχρεωτικό καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων




Σύμφωνα με την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στον υποχρεωτικό καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων, καλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους έως την 30η Απριλίου 2023, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (01 Μαΐου 2023 - 31 Οκτωβρίου 2023).



Πιο συγκεκριμένα καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές:

α) οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός σχεδίου πόλης / οικισμού

β) εκτάσεων που βρίσκονται σε ακτίνα έως 100 μ. μετά το τέλος του οικισμού

γ) οικοπέδων εκτός σχεδίου, που περιλαμβάνουν κτίσμα

να προβούν έως τις 30 Απριλίου σε εργασίες καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους και να συντηρούν τις ιδιοκτησίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της και για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας.




Επισημαίνεται ότι, μπορεί υπό προϋποθέσεις να παρέχεται η δυνατότητα στους υπόχρεους να αιτηθούν τη διενέργεια καθαρισμού με χρέωση της αντίστοιχης δαπάνης στο όνομά τους, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή από ιδιωτική εταιρία με την οποία ο Δήμος έχει συνάψει σχετική σύμβαση. Στις παραπάνω περιπτώσεις, μόνη η υποβολή της αίτησης δεν αναστέλλει τις προθεσμίες για την διενέργεια καθαρισμού και δεν απαλλάσσει τους υπόχρεους από την υποχρέωση καθαρισμού με ίδια μέσα. Η υποχρέωση εκπληρώνεται με την πραγματοποίηση του καθαρισμού και μόνον.



Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης των ιδιοκτησιών τους καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον Δήμο το σχετικό πρόστιμο.




Όλες τις λεπτομέρειες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου: https://www.dion-olympos.gr/2023-tropopoiisi-thesmikou-plaisiou-gia-ypoxreosi-katharismou-idioktiton-xoron-eos-30-04-2023/




Kαι φέτος προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία με τους δημότες, καθώς η πυροπροστασία αφορά στην ατομική ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !