26 Απριλίου 2023

Διεγράφησαν εξ ολοκλήρου τα χρέη συνταξιούχου από το Ειρηνοδικείο




Μία ακόμη σημαντική απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου το οποίο διέγραψε οριστικά και εξ ολοκλήρου τα χρέη που είχε 63χρονος συμπολίτης μας προς τις τράπεζες!

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Ρόδου με την υπ' αριθμό 125/2023 απόφασή του διέγραψε ολοσχερώς οφειλή ύψους 48.273,19 ευρώ ενός συνταξιούχου συμπολίτη μας, πρώην εργάτη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ορίζοντας μηδενικές καταβολές προς τις πιστώτριες τράπεζες.

Ο 63χρονος συνταξιούχος δανειολήπτης, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη εκπροσωπούμενος από τη δικηγόρο Ρόδου κα. Κατερίνα Βολονάκη, είναι πατέρας δύο παιδιών και κατοικεί φιλοξενούμενος από τον υπερήλικο πατέρα του.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι λόγω ανεπαρκών εισοδημάτων περιήλθε σε παύση πληρωμών κατά τη διάρκεια των ετών 2009-2011, λόγω της απώλειας της έως τότε εργασίας του και ότι συντρέχουν στο πρόσωπο του εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αναγνώρισε στο πρόσωπο του 63χρονου, ανεπάρκεια εισοδήματος ακόμα και για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών του, γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει κατ’ εφαρμογή του άρθρ. 8 παρ.5 Ν.3869/2010, να οριστούν μηνιαίες καταβολές μηδενικού ύψους επί πενταετία, αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της απόφασης.

Τα φορολογικά στοιχεία και οι ιατρικές βεβαιώσεις, που προσκομίστηκαν από τη δικηγόρο του συνταξιούχου, έπεισαν το Δικαστήριο ότι δεν αναμένεται ουσιώδης βελτίωσης της δυσμενούς οικονομικής του κατάστασης και έκαναν δεκτή την αίτησή του για υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη.




rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !