11 Μαΐου 2022

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΥΤΗ
Με άκρως θετικά σχόλια και ευρεία αποδοχή υποδέχθηκε ο κόσμος του Λιτοχώρου, την πρώτη προσπάθεια του (υπό σύσταση) Φιλοεκπαιδευτικού Ομίλου Ολύμπου, την ημερίδα με τίτλο «Τα Μαθηματικά, οι Πανελλαδικές σήμερα και αύριο και η επόμενη μέρα των μαθητών», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/5 το απόγευμα στην Αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Μαθηματικούς Βασίλειο Γερολιολιο και Αδαμάντιο Τσεκούρα και κράτησε μέχρι τέλους το ενδιαφέρον των θεατών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κίτρους, π. Άγγελος Γιαννίκης, ο Αντιδήμαρχος Λιτοχώρου και εκπαιδευτικός Δημήτρης Πατσιαρίκας, οι εκπρόσωποι των βουλευτών Άννας Μάνη- Παπαδημητρίου και Σάββα Χιονίδη, Θεόδωρος Σιαμάγκας και Σάββας Καρυπίδης αντίστοιχα, η διευθύντρια του Γυμνασίου Λιτοχώρου, Άννα Δεληγιαννίδου, η υποδιευθύντρια του Λυκείου Λιτοχώρου Ελένη Ήραντου και ο πρόεδρος του Συλλόγου φροντιστών Πιερίας, Γιώργος Πουρλιώτης. Στο κοινό παραβρέθηκαν αρκετοί εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στο όραμα της δημιουργίας ενός φιλοεκπαιδευτικού ομίλου που θα διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις με επίκεντρο την παιδεία, ένα όραμα που όπως ανέφερε ο Αδαμάντιος Τσεκούρας του δημιουργήθηκε όταν τυχαία παρακολούθησε την πρώτη ημερίδα που διοργάνωσε ο Μαθηματικός Βασίλης Γερολιολιος το 2018.

Στο Α’ Μερος που ήταν αφιερωμένο στα Μαθηματικά ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, μίλησε με βίντεο από την Αθήνα, όπου βρισκόταν για υποχρεώσεις, τονίζοντας την στήριξη του ως συνάδελφος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βασίλης Γερολιόλιος παρουσιάζοντας μια προσωπική του έρευνα για την οπτική των μαθητών στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης. Η κεντρική ομιλία ήταν του Μαθηματικού, Κωνσταντίνου Γκούλη, που μέσα από την 35ετη εμπειρία του, τόνισε «Τα ψιλά γράμματα στα Μαθηματικά της Γ Λυκείου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση του διανεμήθηκε και σε φυλλάδιο σε μαθητές και γονείς και είναι διαθέσιμη σε όποιον επιθυμεί. Το Α’ μέρος έκλεισε ο Αδαμάντιος Τσεκούρας με μια στατιστική απεικόνιση των πιο συχνά και των λιγότερο συχνά εμφανιζόμενων θεμάτων στη Γ Λυκείου.

Ακολούθησε ένα μουσικό – ποιητικό διάλειμμα, αφιερωμένο στη σχέση του Οδυσσέα Ελύτη με τα μαθηματικά στο οποίο συμμετείχαν και κατέπληξαν το κοινό οι: Άννα Μελιάδου (πιάνο), Αποστόλης Γκασδόγκας (κλαρινέτο), Θεοδώρα Γερολιόλιου (φωνή) και Δήμητρα Κάβρα (απαγγελίες)

Στο Β’ μέρος, η Ακαδημία Σθένος πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που ήταν χωρισμένη σε 2 σκέλη:Το πρώτο σκέλος εστίασε στην ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων και στην ουσιαστική οργάνωση της επανάληψης τους μέσα στα στενά όρια του διαθέσιμου χρόνου τους ενώ στο δεύτερο σκέλος παρουσιάστηκαν οι επιλογές για την επομένη ημέρα των μαθητών σε κάθε ενδεχόμενο και πιθανά επαγγέλματα του μέλλοντος. Η αμεσότητα των εισηγητών Ελευθέριου Κοσμίδη και Ευφροσύνης Παπαδοπουλου, κέρδισε το κοινό που παρά το προχωρημένο της ώρας ζητούσε να συνεχίσουν κι άλλο!

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Δήμητρα Κάβρα και η Ελένη Μακρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !