11 Μαΐου 2022

Το Πρωτοδικείο Κατερίνης ακύρωσε κατάσχεση και πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας !




Νέα δεδομένα στο θέμα των κατασχέσεων κατοικιών προκύπτουν από τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης, το οποίο ακύρωσε κατάσχεση και πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας από τράπεζα!


Η υπόθεση αφορά δανειολήπτη, ο οποίος λόγω πρόσκαιρης οικονομικής αδυναμίας καθυστέρησε την πληρωμή δόσεων του στεγαστικού του δανείου και η τράπεζα κατήγγειλε το δάνειο, ενώ προχώρησε άμεσα και στην έκδοση διαταγής πληρωμής.
Ο οφειλέτης υπέβαλε αλλεπάλληλα αιτήματα ρύθμισης και μάλιστα έπειτα από αρχική πρωτοβουλία της ίδιας της τράπεζας. Ελαβε διαβεβαιώσεις ότι η οφειλή θα ρυθμιστεί, σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες, κι ενώ ανέμενε την ολοκλήρωση της συμφωνίας ρύθμισης, η τράπεζα προχώρησε σε κατάσχεση της κατοικίας του και όρισε ημέρα πλειστηριασμού!

Ο δανειολήπτης άσκησε ανακοπή και το Πρωτοδικείο Κατερίνης με μία ενθαρρυντική, σημαντικότατη απόφαση έκρινε ότι η συμπεριφορά της Τράπεζας ήταν καταχρηστική και ακύρωσε την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό της κατοικίας. Την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο του Εμμανουήλ Παπά και είναι η πρώτη απόφαση που βγαίνει στην Πιερία, ενδεχομένως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, υπέρ του δανειολήπτη και κατά της τράπεζας.

Είναι επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας μιλούσαν με τον δανειολήπτη για να κάνουν ρύθμιση του χρέους, αλλά παράλληλα προχωρούσαν τη διαδικασία του πλειστηριασμού, οδηγώντας σε απόγνωση τον δανειολήπτη, που δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο και αυτή η απόφαση θεωρείται πλέον δεδικασμένο για άλλες υποθέσεις, στο μέλλον.




https://www.newsbreak.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !