1 Μαρτίου 2023

«Έφυγε» πρόωρα από τη ζωή η εκπαιδευτικός Πάττυ Παπαδήμου




Ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική και όχι μόνο, κοινωνία της Αλεξάνδρειας, δραστήρια, ευγενική και πάντα χαμογελαστή, «έσβησε» σκορπίζοντας θλίψη.

Το νέο της απώλειας της Πάττυ Παπαδήμου μας γέμισε τεράστια θλίψη. Πέρα από όλα τα άλλα, ήταν η φίλη μας, η συνεργάτιδα στις δράσεις για το παιδικό βιβλίο, το μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ μέχρι το 2021, η βραβευμένη μας με το βραβείο “Στον Έλληνα Δάσκαλο”.

Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν όσα νιώθουμε. Θα τη θυμόμαστε πάντα με αυτό το βλέμμα και το χαμόγελο. Κουράγιο στην οικογένεια, στους φίλους και στους συνεργάτες της.



Πολλές οι απώλειες που μαζεύτηκαν σαν σκοτεινά σύννεφα γύρω μας… Καλό ταξίδι στο φως, Πάττυ…

H Πάττυ Παπαδήμου αποφοίτησε με άριστα από την Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας, καθώς και από το ΠΤΔΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και μετεκπαιδεύτηκε στη γενική αγωγή στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός. Από το 1987 εργαζόταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια μουσικός και από το 1996 ως δασκάλα γενικής αγωγής.

Οργάνωσε και υλοποίησε προγράμματα αναλφαβητισμού σε συνεργασία με τους δήμους και με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ημαθίας με εθελοντική προσφορά για την καταπολέμηση του προβλήματος στις μειονότητες της περιοχής. Υλοποίησε επίσης πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα Αγωγής Υγείας καθώς και πολιτιστικά προγράμματα φιλαναγνωσίας. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας με το ρόλο του συντονιστή των επισκέψεων των συγγραφέων στα σχολεία της περιοχής, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας και ήταν ιδρυτικό μέλος της λέσχης ανάγνωσης της δημοτικής βιβλιοθήκης. Εισηγήθηκε ως επιμορφώτρια σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα του Π.Ι. για το μάθημα της γλώσσας και της μουσικής καθώς και σε πολλές επιστημονικές ημερίδες.



Το 2011 ορίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) επιμορφώτρια των καινοτόμων δράσεων ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας τστο πλαίσιο του αντίστοιχου προγράμματος του Υπ. Παιδείας.

Ήταν μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και εθελόντρια στην ΕΨΥΠΕ υλοποιώντας δράσεις και προγράμματα στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης στην τάξη, για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας.

Συμμετείχε στο πρόγραμμα της Παιδικής γωνιάς της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης με την προβολή της ταινίας που εμπνεύστηκε και σεναριογράφησε με τους μαθητές της. Προσπαθώντας να συνδέσει στη διδασκαλία της τη Λογοτεχνία, με τις άλλες τέχνες γεννήθηκε η ταινία «Τα μπλε γυαλιά » την οποία δημιούργησαν και πρωταγωνιστούν οι μαθητές της.



Τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, «Στον Έλληνα Δάσκαλο» 2012, του Ελληνικού Τμήματος της ΙBBY.




logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !