1 Μαρτίου 2023

«Περνάς το κόκκινο φωτόσημο έως και είσοδο Νέων Πόρων»
ΛΑΡ 62 περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων». Αυτό είναι το σήμα του σταθμάρχη Λάρισας στον μηχανοδηγό της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 που γράφτηκε στο χειρόγραφο καταγραφικό και που οδήγησε στην τραγική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών τη νύχτα της Τρίτης στα Τέμπη.

Πρόκειται για την εντολή που δόθηκε στον οδηγό, ο οποίος καλείται να ακολουθήσει επακριβώς τα λεγόμενα του σταθμάρχη διότι το σύστημα δεν είναι αυτοματοποιημένο.
Την Πέμπτη θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο σταθμάρχης της Λάρισας που έχει συλληφθεί για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την προανακριτική του απολογία παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος απιδίδοντάς το στην «κακιά ώρα».

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Επίσης, για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Σύμφωνα με την εντολή που έδωσε από την πρώτη στιγμή του πολύνεκρου δυστυχήματος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα και προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε να βρεθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες της πρωτοφανούς τραγωδίας.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !