1 Μαρτίου 2023

Φοιτητής άλλαξε βαγόνι 5 λεπτά πριν και....σώθηκε



Ένας φοιτητής 20 χρονών από τα Χανιά που σπουδάζει στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη άλλαξε για καλή του τύχη βαγόνι λίγο πριν τη σύγκρουση των τρ

ένων στα Τέμπη, από την οποία έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί δεκάδες άλλοι άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ο Παντελής Ν. βρισκόταν στο μοιραίο τρένο για Θεσσαλονίκη και είχε εισιτήριο για το βαγόνι 3, το οποίο βρίσκεται έξω από τις ράγες σε «ορθή γωνία» με τα υπόλοιπα μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Μάλιστα, ήταν τυχερός γιατί όχι μόνο βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι λίγο πριν το δυστύχημα αλλά όταν γύρισε στη θέση του είχε ξαπλώσει.




Ο φοιτητής δήλωσε στο flashnews.gr ότι 5 λεπτά πριν τη σύγκρουση, είχε πάει στο βαγόνι 1 στο κυλικείο για να πάρει μια σοκολάτα. «Μίλησα μάλιστα για λίγη ώρα με την ταμία, χαιρετηθήκαμε και έφυγα», τονίζει ο 20χρονος Παντελής, περιγράφοντας όλα όσα συνέβησαν.

Όταν γύρισε στη θέση του, επειδή δεν καθόταν δίπλα του άλλος επιβάτης, ξάπλωσε και φόρεσε το μπουφάν, την κουκούλα και τα ακουστικά του και γι’ αυτό δεν εκτοξεύθηκε την ώρα της σφοδρής σύγκρουσης.




«Εκεί που ήμουν ξαπλωμένος στο κάθισμα, ξαφνικά άρχισε η ανατάραξη. Ο οδηγός πάτησε φρένα και έβγαιναν σπίθες. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα νιώσαμε να φεύγει το τρένο από τις ράγες! Πέφτω στα καθίσματα. Αυτά ευτυχώς με απορρόφησαν καθώς δεν υπήρχαν άτομα. Το τρένο πήγε εκτός και ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ. Εκεί το τρένο σταμάτησε» περιγράφει και ανατριχιάζει ο 20χρονος φοιτητής.

«Έμπαιναν καπνοί! Μόνο γκρι χρώμα έβλεπα. Έβλεπα κόσμο τραυματισμένο να κλαίει. Ήμουν τυχερός γιατί καθόμουν στην αριστερή πλευρά και δεν έπεσαν πάνω μου πράγματα, αφού αυτά, δυστυχώς, έπεσαν πάνω σε επιβάτες που κάθονταν δεξιά και τους τραυμάτισαν», προσθέτει.
Οι στιγμές χάους στο βαγόνι

Προφανώς, δεν έψαχνε μόνο ο ίδιος την έξοδο αλλά και οι άλλοι επιβάτες. «Δεν άνοιγαν οι πόρτες! Βρήκα ένα παράθυρο με σπασμένο το τζάμι. Ήταν ολότελα σπασμένο. Φώναξα και άλλους για να βγούμε από κει. Ήταν όμως μεγάλο το ύψος. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πηδήξαμε έξω να σωθούμε. Βγαίνοντας είδα μια γυναίκα ακρωτηριασμένη. Σοκ!».

Ο 20χρονος Χανιώτης περιγράφει τις στιγμές αγωνίας των επιβατών να επικοινωνήσουν με δικά τους άτομα. Μερικοί αντάλλαζαν τις συσκευές μεταξύ τους, γιατί είχαν χάσει τις δικιές τους ή δεν είχαν μπαταρία.

Επειδή το συμβάν έγινε το βράδυ, το κρύο στην περιοχή ήταν τσουχτερό και κάποιοι δεν είχαν καν τα απαραίτητα ρούχα μαζί τους για να ζεσταθούν. Μετά από λίγη ώρα ήρθαν τα σωστικά συνεργεία.

Ο 20χρονος δηλώνει πως νιώθει τυχερός που βγήκε ζωντανός μόνο με χτυπήματα στα πόδια και γρατζουνιές στο πρόσωπο. Χαραγμένο όμως στη μνήμη του θα μείνει για πάντα αυτό το συμβάν, σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που δυστυχώς έγινε πραγματικότητα.




newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !