1 Μαρτίου 2023

Τουλάχιστον 32 νεκροί από σύγκρουση τρένων στη Λάρισα





Σε 32 νεκρούς ανέρχεται ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορικό τρένο στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Παραμένουν στους 85 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 25 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο OPEN TV







Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 16 θανάτους. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής επισήμανε πως ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβαινόντων έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.







Επιπλέον, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζεται από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.











Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα για σιδηροδρομικό ατύχημα με φωτιά και επιβεβαίωσε πως τελικά επρόκειτο για σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.



Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ εκτάκτως ανοίγει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε επιφυλακή βρίσκονται στρατιωτικά νοσοκομεία ώστε εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.




Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το βαγόνι 1 και 2 δεν υπάρχουν»



Το βαγόνι ένα και δύο δεν υπάρχουν, το τρίτο έχει εκτροχιαστεί..»: Την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.



Όπως είπε, οι πυροσβέστες έχουν μπει πλέον σε όλα τα βαγόνια και εκτίμησε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος. Όπως είπε, τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !