17 Μαΐου 2022

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα στηρίξει ενεργά συναυλία του Μουσικού Σχολείου




Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, κος Γιώργος Βαρδακώστας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, κα Νίκη Σαρακασίδου και ο εκπαιδευτικός του Σχολείου, κος Λάζαρος Τσορμπατζίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως συνδιοργανωτής στη συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος που θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με σολίστ την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Γλυκερία, στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με αφορμή την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα έχει τίτλο «Αλησμόνητες πατρίδες, 1922 – 2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή». Η συναυλία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Μια ακόμη αξιόλογη δράση της ορχήστρας και της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με την Χορωδία του Αιγινίου «Canto Olympus», που υλοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου και θα συμβάλλει στην προώθηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, εξέφρασε τη βούλησή της να συνεχιστεί η διαχρονικά στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με το Μουσικό Σχολείο, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει το πολυσχιδές έργο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στην κατεύθυνση προώθησης και διάδοσης της μουσικής παιδείας.

Κλείνοντας, η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε για ακόμη μια φορά σε μια μοναδική εκδήλωση με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, που συνδυάζεται φέτος με τη στήριξη του Γηροκομείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Ένα πολιτιστικό γεγονός που θα προάγει τον πολιτισμό και παράλληλα θα συμβάλει, ώστε όλοι μας να έρθουμε σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Περιφερειάρχης μας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κι εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, θα είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που προάγει την παιδεία, την αλληλεγγύη, το ήθος και το τάλαντο όλων των μαθητών του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !