17 Μαΐου 2022

Θυρανοίξια του ναΐσκου του Ιερομάρτυρα Αγίου Πολυκάρπου, προστάτη του φυσικού αερίου !
Στα θυρανοίξια του ναΐσκου του Ιερομάρτυρα Αγίου Πολυκάρπου Σμύρνης, που ανακηρύχθηκε, από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ προστάτης άγιος του φυσικού αερίου, παρέστη, σήμερα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Μετά την τελετή, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τον Ιερομάρτυρα Άγιο Πολύκαρπο Σμύρνης, με αυτή την προσφορά. Και να ευχαριστήσουμε και την Εταιρεία Αερίου γιατί χωρίς την συμβολή της δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό πραγματικότητα.


Προσωπικά αισθάνομαι και δικαιωμένος και πολύ χαρούμενος γιατί έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να ολοκληρωθεί μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία.

Θα πρέπει να εξάρουμε το έργο της Εκκλησίας και το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, για το πολύ σημαντικό έργο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που γίνεται σε αυτή τη γωνιά στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Κάθε ανέγερση ενός νέου ναού, μικρού ή μεγάλου, είναι ένα λιθαράκι για περισσότερη ανθρωπιά, περισσότερη αλληλεγγύη και περισσότερη παρηγοριά στους συμπολίτες μας”.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Καλαφάτης ανέφερε: “Δε θα κάνω αναλυτική αναφορά στα έργα που γίνονται, πλέον, όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ή σε λύσεις που δόθηκαν, όπως στο ζήτημα των Μετεώρων. Υπάρχει ενσυναίσθηση των προβλημάτων και της αγωνίας του κόσμου, από την Πολιτεία και από όσους έχουν την ευθύνη να παίρνουν αποφάσεις. Γι΄αυτό λαμβάνονται τα καλύτερα δυνατόν μέτρα, ώστε να μειωθεί η οικονομική πίεση που υφιστάμεθα, όχι λόγω κάποιας πολιτικής της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Όπως στα χρόνια της πανδημίας δόθηκαν από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 43 δισεκατομμύρια ευρώ σε εργαζόμενους, ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες, έτσι και τώρα θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί, για όσο χρειαστεί. Για να μην μείνει κανένας πολίτης παραγκωνισμένος”.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !