12 Μαΐου 2022

Κάστρο Πλαταμώνα: "Καταπληκτική θέα - Απερίγραπτη ομορφιά - Ανεπαρκής ξενάγηση
Το Κάστρο Πλαταμώνα, λίγο πολύ όσοι κατοικούμε στην Πιερία, το γνωρίζουμε όλοι. Όπως είναι φυσικό το γνωρίζουν και χιλιάδες άνθρωποι που έρχονται για διακοπές ή απλά περνούν από το νομό μας την καλοκαιρινή περίοδο και όχι μόνο. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η γνώμη τους γι΄αυτό. Αν ναι...είμαστε εδώ για να σας τη μεταφέρουμε :


Για να είμαι ειλικρινής, ως Έλληνας πολίτης, δεν έχω έρθει ποτέ εδώ. Αν επισκεφτείτε αυτό το μέρος, θα εκπλαγείτε από αυτή την αρχαία κατασκευή.


Η ομορφιά του Κάστρου είναι απερίγραπτη και η εμπειρία της ανάβασης προς αυτό σχετικά εύκολη!
Όμως, θα μπορούσε να είναι πιο οργανωμένος ο χώρος με περιγραφές των αρχαίων μνημείων. Επίσης η μόνη τουαλέτα εντος του χώρου ήταν "εκτός λειτουργίας". Τέτοια μέρη οφείλουν να διατηρηθούν με σεβασμό και να αναδειχθούν, αν φυσικά οι υπεύθυνοι θέλουν να έλξουν κόσμο και να κάνουν το μέρος απαραίτητη στάση όλων των οδοιπορων και μη.Ωράριο "δημοσίου"... Εορταστική περίοδο και ανοίγει μόνο πρωί.
The only thing that is cool inside is the view from above, and besides, there is nothing interesting there.
Ωραία τοποθεσία.. Ανεπαρκής ξενάγηση.Με καλό καιρό είναι υπέροχο μέρος να το επισκεφτείτε με αρκετό πράσινο αλλά και πανέμορφη θέα από ψηλά. Το κάστρο είναι σε καλή κατάσταση ώστε να το απολαύσετε και να σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή για κάποια λεπτά εάν γίνεται.Θα μπορούσε να είναι πιο συντηρημένο ώστε να αναδειχθεί η ομορφιά του. Καταπληκτική θέα.Πολύ καλά διατηρημένο κάστρο. Από τα καλύτερα στη βόρεια Ελλάδα.


We visited this castle.Its quite nice to see, but there is not much information available whick makes the visit a bit boring.

Nicest was to see land turtles and two Skink's (looks like a snake) in the wild

Because of the animals it was ok, but wouldn't recommend a visit for the castle itself.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !