12 Μαΐου 2022

Κατερίνη: Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη στο καθημερινό έργο των Νοσηλευτών-τριών
Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses).

Οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας. Εργάζονται για τη θεραπεία και τη φροντίδα του ανθρώπου που ασθενεί, με συμπόνια, αντοχή και δημιουργικότητα.

Εργάζονται για την εκπαίδευση, την έρευνα, την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Είναι ειδικευμένοι, έμπειροι επαγγελματίες υγείας, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, που παρέχουν ανθρωποκεντρική ολιστική φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.

Η πανδημία COVID-19 άλλαξε τον κόσμο: τον τρόπο που ζούμε, κοινωνικοποιούμαστε, εργαζόμαστε, αλληλεπιδρούμε, όπως επίσης τον τρόπο που παρέχουμε νοσηλευτική φροντίδα. Επίσης, έστρεψε το ενδιαφέρον προς τους νοσηλευτές όσο ποτέ πρωτύτερα, καταδεικνύοντας ότι, είναι απαραίτητοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και στη ραχοκοκαλιά της κάθε υπηρεσία υγείας.

Έχουμε μάθει πολλά από αυτήν την πανδημία και οφείλουμε σε εκείνους τους νοσηλευτές που απεβίωσαν και στην κοινωνία γενικότερα, να αξιοποιήσουμε τα μαθήματα που λάβαμε.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλους μας, όταν ένας ασθενής αναρρώνει και επανέρχεται στην καθημερινότητά του. Βιώνουμε μαζί του τη χαρά, το γέλιο, τη σωματική και ψυχική ανάταση.

Είμαστε πάντα εκεί για όλους, παρέχουμε υποστήριξη και ασφάλεια στον ασθενή.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλή δύναμη στο καθημερινό σας έργο!

Σας ευχαριστούμε!


Ο Διοικητής και η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Γ.Ν. Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !