12 Μαΐου 2022

Πικετοφορία στην Κατερίνη από την Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας
Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας καλεί τα εργατικά σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων και των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας, καλεί όλο το λαό σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ – ΠΛΑΤΑΝΙ.
Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν.
Είναι η Συμφωνία που τον Οκτώβρη του 2021, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, υπέγραψε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν. Η επέκταση της λεγόμενης εταιρικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που προβλέπεται από αυτή τη Συμφωνία, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που ήδη ζει απ πρώτο χέρι στην τσέπη του τον λογαριασμό της εμπλοκής. Αντίθετα, σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.
Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη!
Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, σε αυτό το πλαίσιο χρησιμοποιείται το πεδίο βολής Λιτοχώρου απο τους ΑμερικανοΝατοϊκούς φονιάδες, ταυτόχρονα με δεκάδες άλλες ασκήσεις – πρόβες πολέμου οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα!
Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!
Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων και των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.
Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:
- Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στην οποία εντάσσουν και το πεδίο βολής Λιτόχωρου (Απαιτούμε να κλείσει).
- Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
- Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
- Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!
Με το πέρας της πικετοφορίας, καλούνται τα σωματεία, οι σύλλογοι, γενικότερα οι φορείς που θα συμμετάσχουν, να πάρουν μέρος σε σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπής Ειρήνης Πιερίας για να καθορίσουμε τα επόμενα κοινά βήματά μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ – ΠΛΑΤΑΝΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !