23 Μαΐου 2022

Καμία καθυστέρηση πληρωμής σύνταξης, καμία καθυστέρηση ζωής





Στην ολοένα επιτεινόμενη οικονομική κρίση, στην ψυχική, σωματική και οικονομική ανασφάλεια που αποτύπωσε στην κοινωνία η πανδημία, στο υψηλότατο κόστος διαβίωσης, έρχεται να προστεθεί το μείζον ζήτημα της ενέργειας και του δυσθεώρητου κόστους της. Το επισφαλές αυτό σκηνικό αποτελεί πηγή ανησυχίας για όλους και κυρίως για τους ανθρώπους που, μετά από δεκαετίες εργασίας προσπαθούν να κατοχυρώσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα. Το αυτονόητο της αξιοπρεπούς διαβίωσης, του ευ ζην και όχι μόνο της επιβίωσης, δεν είναι δυνατόν να διακυβεύεται λόγω της καθυστέρησης καταβολής των συντάξεων σε όλους όσοι, μετά από χρόνια εργασίας και "αιμοδοσίας" στα ασφαλιστικά ταμεία αποκτούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Η Πολιτεία οφείλει να καταβάλει άμεσα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση τις συντάξεις, αναλογιζόμενη πως το διάστημα αναμονής οδηγεί ανθρώπους στη φτωχοποίηση, στην έλλειψη αξιοπρέπειας και το μαρασμό. Άμεση καταβολή των συντάξεων μετά την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών!
Καμία καθυστέρηση πληρωμής σύνταξης, καμία καθυστέρηση ζωής.
Απάντηση στο brain drain των νέων δεν είναι μόνο η εξασφάλιση εργασίας. Θα πρέπει να είναι και η διασφάλιση αναγνώρισης της.
Δίπλα στον ενεργό πολίτη που δίδει
απαιτούμε ένα κράτος δικαίου που ανταποδίδει!

Θεόδωρος Σιαμάγκας
Εκπαιδευτικός
Πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !