23 Μαΐου 2022

Μεγάλη άσκηση δασικής πυρκαγιάς αύριο Τρίτη στον Αρωνά Πιερίας
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, θα πραγματοποιηθεί άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022» σε πραγματικές συνθήκες την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00 στην θέση Γκουβρομήτσος, της Τ.Κ. Αρωνά, στην Δ.Ε. Ελαφίνας του Δήμου Κατερίνης, της Π.Ε Πιερίας .

2. Η άσκηση θα αντιμετωπισθεί ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και θα ακολουθήσει όλα τα επιχειρησιακά στάδια αντιμετώπισης μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, σ’ αυτήν θα συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και του Δήμου Κατερίνης , της ΕΛ.ΑΣ. , του Ε.Κ.Α.Β. και της Δασικής Υπηρεσίας.

3. Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η εκτίμηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στην δασοπυρόσβεση φορέων.

4. Την άσκηση έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

5. Για την δυνατότητα δημοσιογραφικής/ τηλεοπτικής κάλυψης καθώς και παρατήρησης της Άσκησης έχει διατεθεί χώρος στην θέση με Συντεταγμένες : 40°18'41.53" – 22°24'36.10" (2χλμ. ΒΔ της Τ.Κ. Αρωνά).

6. Πέρας προσέλευσης :09:30

7. Υπεύθυνος επικοινωνίας για τα παραπάνω: Επιπυραγός Γρηγοριάδης Γεώργιος 6934641812, 23510 23333

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ
ΑΡΧΙΠΥΡΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !