23 Μαΐου 2022

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη ανακαίνισης-επανάχρησης του Χατζογλείου Σχολείου




Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, στα γραφεία της Π.Ε. Πιερίας, υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης ανακαίνισης – επανάχρησης του Χατζογλείου Σχολείου μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της ένωσης οικονομικών φορέων με την επωνυμία ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.


Το έργο αυτό με κωδικό 4272ΠΙΕ001ΠΡΟ16 και χρηματοδότηση από το Τεχνικό Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί αξιόλογο τεχνικό έργο και η ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία του, καθώς και η λειτουργία του, o όγκος του, η θέση του και η χρήση του θα έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πιερίας, αλλά και στην ευρύτερη εικόνα του δημόσιου χώρου στην πόλη της Κατερίνης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στοχεύουν στην αποκατάσταση του ιστορικού νοήματος και την ανάδειξη της ξεχωριστής ταυτότητας του Χατζογλείου Σχολείου, του οποίου η ιστορία το καθιστά σε ένα τοπόσημο της Κατερίνης, ένα κτίριο που διαθέτει τα προσόντα για να αναφέρεται και να προσφέρεται στο σύνολο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !