30 Μαΐου 2022

Γιώργος Κωνσταντόπουλος: " Πρέπει να φύγουμε από τον τενεκέ και το τελάρο "




«Αν θέλουμε να μπούμε δυνατά στις μεγάλες αλυσίδες που εισάγουν τα προϊόντα μας και τα διαθέτουν στους Γερμανούς καταναλωτές, πρέπει να κοιτάξουμε και άλλες πτυχές. Πρέπει να φύγουμε από τον τενεκέ και το τελάρο και να πάμε στις μικρές συσκευασίες και έτσι θα καταφέρουμε να εκτοπίσουμε προϊόντα αντίστοιχα, άλλων μεσογειακών χωρών». Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), Γιώργος Κωνσταντόπουλος, από το βήμα του 8ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με θέμα:«Αειφορία-Εξωστρέφεια, "καλλιεργούν" ανάπτυξη για τα γεωργικά προϊόντα». Ο κ. Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι «τιμή και ποιότητα των ελληνικών προϊόντων θεωρούνται δεδομένα από τους Γερμανούς εισαγωγείς και αυτό που ζητούν πλέον είναι να ενημερωθούν για τις ενέργειες και πρακτικές που υιοθετούνται προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και προς την αειφόρο ανάπτυξη».




Αναγνωρίζοντας ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ποσοστό των εξαγωγών της Ελλάδας, καθώς 30 μόλις επιχειρήσεις πραγματοποιούν το 70% των εξαγωγών παγκοσμίως, ενώ εξήρε τις κινήσεις του ΥΠΑΑΤ, για την ενίσχυση των cluster με παροχή κινήτρων προς τους ΜμΕ του αγροδιατροφικού κλάδου και την προκήρυξη προγράμματος καινοτομίας και αειφόρου ανάπτυξης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.




«Ναι, οι εξαγωγές πάνε καλά. Τον περασμένο χρόνο έσπασαν το φράγμα των 40 δισ. ευρώ και μάλιστα το διμερές εμπόριο στο αγροδιατροφικό κομμάτι είναι θετικό και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες καταφέραμε να αντιστρέψουμε αυτό που υπήρχε πριν από μερικά χρόνια και πλέον από το 1,8 δισ. ευρώ, που είναι ο ετήσιος τζίρος Ελλάδας-Γερμανίας, το ένα δισ. αφορά εξαγωγές της χώρας μας».




Η αγορά της Γερμανίας παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες για τα ελληνικά προϊόντα και οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να πετύχουν μεγαλύτερη διείσδυση, επισήμανε από την πλευρά της η αναπληρώτρια δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !