30 Μαΐου 2022

30% μείωση στο delivery στη Θεσσαλονίκη - Σχεδόν 15% στην Κατερίνη




Περικοπές ακόμη και στο πιο προσιτό φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι, δείχνουν οι παραγγελίες μέσω delivery, καθώς η τιμή στο σουβλάκι  και τον γύρο έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 3,20 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ στα νησιά πωλείται ακόμη και πάνω από 3,5 ευρώ.



Η ακρίβεια φαίνεται πως έχει χτυπήσει και το αγαπημένο παραδοσιακό έδεσμα των Ελλήνων με τις τιμές των κρεάτων να έχουν αυξηθεί – ακόμη και το φθηνότερο κοτόπουλο έχει πάρει την ανηφόρα – οι τιμές του ηλιέλαιου που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα αυξάνονται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα το κόστος ενέργειας πιέζει ασφυκτικά τις επιχειρήσεις.

Η πτώση στις παραγγελίες στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι φτάνει και το 30% σε σύγκριση με πέρυσι.

«Οτιδήποτε μπαίνει στο μαγαζί μας, από πρώτες ύλες μέχρι υλικά συσκευασίας και φυσικά ή ενέργεια έχει αυξηθεί», λέει ο Νίκος Αγγελουσούλης, πρόεδρος της Ένωσης Ψητοπωλών Αττικής.

Το σουβλάκι ήδη από τον Μάρτιο είχε αυξηθεί κατά 10 – 15% σε σχέση με την τιμή του το περασμένο φθινόπωρο και πλέον στα περισσότερα ψητοπωλεία της Αττικής κυμαίνεται κοντά στα 3,20 – 3,30 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,50 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ πάνω από τα 3,50 ευρώ πωλείται σε κάποια νησιά.

Στην Κατερίνη, σύμφωνα με ιδιοκτήτες συνοικιακών γυράδικων, οι τιμές κυμαίνονται από 2,70 εως και 3.20 ευρώ, αν και όπως μας λένε δε θα αργήσουν να αυξηθούν κι άλλο. Ίσως τα κεντρικά γυράδικα της πόλης να μπορέσουν λίγο ακόμη να κρατήσουν τις τιμές. Οι μικρότερες όμως επιχειρήσεις δεν βγαίνουν με τίποτα. Με delivery που ξεκινάει ακόμη και από 3 ευρώ είναι πολύ δύσκολα να βγουν τα έξοδα μιας επιχείρησης. Σύμφωνα με τους ίδιους η πτώση στα γυράδικα της πόλης αγγίζει περίπου το 15% αν δεν παρθούν  δραστικά μέτρα σύντομα θα διπλασιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !