30 Μαΐου 2022

Ο “Δημητρός ο Σκανταλιάρης” της Χριστίνας Δεμερτσίδου συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό της Κατερίνης




Τον “Δημητρό τον Σκανταλιάρη” σύστησε στο αναγνωστικό κοινό της Κατερίνης, σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (συνεδριακή αίθουσα), η νεαρή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Χριστίνα Δεμερτσίδου, την Παρασκευή 27/05. Η εκδήλωση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρoέδρου της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστερίου Μπουσνάκη, ενώ συνδιοργανώθηκε με τις εκδόσεις “ΠΝΟΗ” και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τα νήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών της οδού Αριστοτέλους, του ΒΑΤΑΝ, των Ευαγγελικών και της Περίστασης πρωταγωνίστησαν σε μουσικοχορευτικά δρώμενα, ζωντανεύοντας τις «σκανταλιές» του Δημητρού και ενθουσιάζοντας το κοινό.


Η Δομνίκη Καράντζιου, συγγραφέας με σημαντικές διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και ραδιοφωνική παραγωγός, προλόγισε τη Χριστίνα Δεμερτσίδου και παρουσίασε το βιβλίο.


Η Κατερίνα Σαμαλή, Κοινωνική Επιστήμονας του Δήμου ήταν στον συντονισμό της εκδήλωσης.


Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριος Μπουσνάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης τόνισε: «Δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά μας εντάσσοντας τα σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία. Η λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να υλοποιούμε διά ζώσης δράσεις, όπως η σημερινή παρουσίαση του βιβλίου της συντοπίτισσας συγγραφέως Χριστίνας Δεμερτσίδου. Θεωρούμε χρέος μας να δίνουμε βήμα στα νέα παιδιά και να υποστηρίζουμε κάθε τους ξεκίνημα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των Βρεφ/κων Σταθμών για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης».


Η συγγραφέας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, το προσωπικό της ΔΗΚΕΔΗΚ και τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη - υπεύθυνο προγραμμάτων και δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Επιπλέον, σημείωσε ότι ένας από τους στόχους του παραμυθιού είναι να προβληθεί σε μικρούς και μεγάλους η Πιερία και ότι το λογοτεχνικό της «ταξίδι» θα συνεχιστεί.


Τη βιβλιοπαρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος, Μπέττυ Σκούφα, η εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, ο πρόεδρος του οργανισμού Πολιτισμού Γ. Τσιαλός και πλήθος κόσμου.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !