30 Μαΐου 2022

Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στον Αθλητικό Όμιλο Ράχης Πιερίας “Απόλλων”




Μέσα σε κλίμα πανηγυρισμών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στον Μορφωτικό Αθλητικό Όμιλο Ράχης Πιερίας “Απόλλων”, έπειτα από τον τελευταίο αγώνα τους και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Η παρουσίαση υλοποιήθηκε από την Εκπαιδεύτρια του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Π.Ε. Ε.Ε.Σ. Κατερίνης κα. Χαλκίδου Γεωργία, στον ανοιχτό χώρο του γηπέδου της ομάδας με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών του Δ.Σ..
Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σε θέματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και Πρώτων Βοηθειών, για την αντιμετώπιση περιστατικών που μπορούν να συμβούν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η εκπαιδεύτρια έλυσε πολλές απορίες που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Καθώς τα αθλητικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε χρόνο, είτε κατά τη διάρκεια αγώνα είτε κατά τη διάρκεια προπόνησης, το μήνυμα είναι ένα και ξεκάθαρο.
Επιβεβλημένη η γνώση Πρώτων Βοηθειών από παράγοντες και προπονητές και η ύπαρξη Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε κάθε ενεργή αθλητική εγκατάσταση.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, ευχαριστεί για τη φιλοξενία το Δ.Σ. της ομάδας και εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Πάντα επιτυχίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !