16 Μαΐου 2022

Βορειοελλαδίτες γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους στη Βουλγαρία 40% φτηνότερα από την Ελλάδα !
Την ώρα που στην Ελλάδα οι τιμές των καυσίμων καθημερινά σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, στην Βόρεια Ελλάδα ουρές κάνουν τα αυτοκίνητα για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ στην Βουλγαρία.

Οι Έλληνες θα πουν πως λίγα μέτρα από τα σύνορα μπορούν να γεμίσουν σχεδόν με τα μισά λεφτά και να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τα ψώνια τους και σε ρούχα ή τρόφιμα Οι τιμές είναι περίπου στο 40% φτηνότερα από την Ελλάδα, με οδηγούς να μιλούν για τιμές έως και 60 λεπτά φθηνότερα το λίτρο στην αμόλυβδη.
Στις γειτονικές μας χώρες η αμόλυβδη έχει από 1,28 ευρώ στην Τουρκία ως 1,883 ευρώ στην Αλβανία.
Σήμερα στην Ελλάδα η τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα 1.673,654€, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες.

Με την μέση τιμής της αμόλυβδης στην Θεσσαλονίκη να είναι στα 2,162 ευρώ, οι οδηγοί φουλάρουν στην Βουλγαρία.

Όπως διέρρευσε μάλιστα η Βουλγαρία σκοπεύει να αναστείλλει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, με τη διαφορά τιμής ανάμεσα στις δύο χώρες να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Το κέρδος των οδηγών τον μήνα όπως εκτιμούν με μέτριους υπολογισμούς είναι πάνω από 240€ για ένα μικρομεσαίο ΙΧ που φουλάρει κάθε εβδομάδα.Το νέο διαδίδεται με καταπληκτική ταχύτητα από στόμα σε στόμα, με τα φορολογικά έσοδα της Βουλγαρίας να μεγαλώνουν και Έλληνες επιχειρηματίες να σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ανοίγοντας βενζινάδικα στην γειτονική χώρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, Έλληνες επιχειρηματίες σπεύδουν να ανοίξουν βενζινάδικα στην Βουλγαρία.


zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !