13 Σεπτεμβρίου 2023

Η Παραλία Κατερίνης θα μετατραπεί σε κινηματογραφικό στούντιο για τις ανάγκες της ταινίας «The Trilogy» !




Στα τέλη της άνοιξης, η Παραλία Κατερίνης θα μετατραπεί σε κινηματογραφικό στούντιο για τις ανάγκες της ταινίας «The Trilogy» που θα γυρίσει ο ιταλός σκηνοθέτης Bruno Pischiutta, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Lynne Alana Delaney.



Η Λιν Αλάνα Ντιλέινι αποδέχτηκε τον ρόλο της Τόσκα και με φόντο το Αιγαίο και τον Όλυμπο θα ξετυλιχτεί το γνωστό σενάριο από τον τελευταίο εν ζωή μεγάλο ιταλό σκηνοθέτη.

Ζωή σαν παραμύθι

Ένα απλό αρνητικό γεγονός επηρέασε την καριέρα που είχε φανταστεί για τον εαυτό του ένα παιδί ιρλανδικής καταγωγής που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια: Η Lynne Alana Delaney ήθελε, μετά το γυμνάσιο, να φοιτήσει στη σχολή Pasadena Playhouse και να γίνει ηθοποιός.

Δυστυχώς, η σχολή έκλεισε και έτσι το κοριτσάκι μας προχώρησε στην επίσημη εκπαίδευση. Αφού φοίτησε στο Santa Monica College και ολοκλήρωσε το προπτυχιακό της στο UCLA, η Lynne Alana έγινε αεροσυνοδός και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά αυτή της επέτρεψε να συνεχίσει τις σπουδές της για ένα πτυχίο νομικής και να ανοίξει μια εταιρεία συμβούλων μετανάστευσης.

Η καθιστική δουλειά της δικηγόρου, ωστόσο, δεν ικανοποιούσε το κοριτσάκι μας, το οποίο στο μεταξύ είχε μεγαλώσει και είχε εξελιχθεί σε μια πολύ όμορφη νεαρή γυναίκα.

Μόνο σε αυτό το σημείο, με το πτυχίο της και το υπόβαθρο της αεροσυνοδού, η Lynne Alana Delaney επέστρεψε στην πρώτη της αγάπη, το Χόλιγουντ, για να παίξει σε πλήθος ταινιών και να πετύχει τη δόξα που ήταν πάντα στο δρόμο της.

Παντρεύτηκε τον Αργεντινό ηθοποιό Ruben Roberto Gomez, τον πανεπιστημιακό της έρωτα, και έτσι, εκτός από τις γλώσσες που ήδη μιλούσε, έμαθε τέλεια και ισπανικά.

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί η καλλιτεχνική δράση της Lynne Alana Delaney στην υποκριτική στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, διότι είναι μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη καλλιτέχνιδα. Στην πραγματικότητα, τραγουδάει, ζωγραφίζει και το έντονο ενδιαφέρον της για τη φωτογραφία έχει αποκαλύψει απίστευτες ικανότητες στη σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή ταινιών.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, The Remake, έφερε στο φως όλες αυτές τις ιδιότητες. Σήμερα, η Lynne Alana Delaney θεωρείται όχι μόνο μια σπουδαία ερμηνεύτρια αλλά και μια σπουδαία καλλιτέχνης και το ταλέντο της ως σεναριογράφου, σκηνοθέτη και παραγωγού ταινιών αναγνωρίζεται πλέον παγκοσμίως.

Αυτές τις μέρες η Lynne Alana είναι πολύ απασχολημένη με την έντονη καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Ολοκληρώνει έναν τηλεοπτικό πιλότο και δύο νέα σενάρια και επιμελείται μια έκθεση ακρυλικών της με τίτλο Reflections.

Σε αυτό το σημείο, ο σκηνοθέτης Bruno Pischiutta πρότεινε στην Alana τον ρόλο της Tosca στη δεύτερη ταινία της The Trilogy, το κινηματογραφικό σχέδιο πάνω στο οποίο ο Bruno εργαζόταν εδώ και χρόνια. Η Tosca εμφανίζεται στην ταινία που θα γυριστεί στην Ελλάδα.

Ο Bruno Pischiutta είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός, η καριέρα του οποίου καλύπτει περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις κοινωνικά και υπαρξιακά προσανατολισμένες ταινίες του.

Ο Pischiutta είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους Ιταλούς σκηνοθέτες της γενιάς του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δημιούργησε και ανέπτυξε πολυάριθμες ταινίες μεγάλου μήκους στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία και κέρδισε σημαντικά βραβεία σε πολλές χώρες.

Στην Κίνα έγραψε και ανέπτυξε την ταινία μεγάλου μήκους The Sepia Portrait και στη Γκάνα ολοκλήρωσε την ταινία Punctured Hope, η οποία αναγνωρίστηκε από την Πολιτιστική Κινηματογραφική Εταιρεία του Χόλιγουντ ως η καλύτερη ταινία Exposé και η καλύτερη ταινία για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκείνης της χρονιάς και προτάθηκε για προτεινόμενη στα βραβεία Oscar®.

Τα καλά νέα είναι ότι η Λιν Αλάνα Ντιλέινι αποδέχτηκε τον ρόλο της Τόσκα και θα μεταβεί, στα τέλη της άνοιξης, στην Παραλία Κατερίνης, ένα όμορφο και γνωστό τουριστικό θέρετρο στη βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται στις ακτές του Αιγαίου και περιβάλλεται από τα ψηλά βουνά του Ολύμπου, όπου θα λάβει χώρα η δράση ολόκληρης της ταινίας.

Ο διευθυντής Bruno Pischiutta λέει: «Πολλά θετικά πράγματα συνέβησαν στην καριέρα μου τον τελευταίο χρόνο, αλλά είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για δύο γεγονότα: Χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου με υποδέχτηκε ανάμεσα στα εξαιρετικά και διάσημα μέλη της, και χαίρομαι που η Lynne Alana Delaney συμφώνησε να ερμηνεύσει τον ρόλο της Τόσκα στη δεύτερη ταινία της Τριλογίας, αυτή που θα γυριστεί στην Ελλάδα».

Ακολουθούν, με δικά της λόγια, οι λόγοι που την ώθησαν να αποδεχτεί τον ρόλο που της πρότεινε ο Bruno: «Νομίζω ότι στο σύνολό τους οι άνθρωποι τείνουν συχνά να βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο, προσπαθώντας να αγνοήσουν κάποια από τα αρνητικά που υπάρχουν στην κοινωνία σήμερα. Τα πρωτότυπα σενάρια του Bruno Pischiutta για την τριλογία φέρνουν στη συνείδησή μας με εύληπτο τρόπο θέματα όπως η ελευθερία του λόγου, η παιδοφιλία και η σεξουαλικοποίηση των παιδιών. Μας ενθαρρύνουν να επανεξετάσουμε αυτά τα θέματα και ενδεχομένως να κάνουμε κάτι γι' αυτά».


Πηγή: https://olympiobima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !