13 Σεπτεμβρίου 2023

Κατερίνη: Τριάντα οχτώ οικογένειες παραμένουν όμηροι μιας πολυετούς δικαστικής αντιπαράθεσης




Αντιπροσωπεία των τριάντα οχτώ, πρώην εργαζομένων στον Δήμο Κατερίνης με τα προγράμματα STAGE, συναντήθηκαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Τριανταφύλλου Σωτήρη.
Τριάντα οχτώ οικογένειες, παραμένουν όμηροι μιας πολυετούς δικαστικής αντιπαράθεσης από το 2011 έως και σήμερα για τα αυτονόητα, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Ο κ. Τριανταφύλλου, άκουσε τους προβληματισμούς και την αγωνία των συνδημοτών του. Μια αγωνία που παρατείνεται με ευθύνη του Δήμου Κατερίνης, ο οποίος, δεν αποδέχεται την 1792/2022 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης που επιδίκασε για τις τριάντα οχτώ οικογένειες, το συνολικό ποσό αποζημίωσης, περίπου, 1.6 εκ.€. Αρνείται να προχωρήσει στην εκτέλεση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, έχοντας καταθέσει, αίτηση αναίρεσής της, βυθίζοντας στην απόγνωση 38 οικογένειες συνδημοτών μας.
Για τον κ. Τριανταφύλλου και την ΥΠΕΡΒΑΣΗ συνολικά, οι δικονομικοί τακτικισμοί που μετέρχεται ο Δήμος Κατερίνης, προσβάλλει κατάφωρα τον αγώνα των συνανθρώπων μας και προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ο Δήμος Κατερίνης, οφείλει να σεβαστεί την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να προχωρήσει στην εκτέλεσή της. Οφείλει να είναι δίκαιος και ο ίδιος του, απέναντι στους δημότες. Διότι, είναι κατάφωρα άδικο, τριάντα οχτώ οικογένειες, να κρατούνται σε ομηρία, δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Πρότεινε, μάλιστα, ο Δήμος να προχωρήσει σε αναμόρφωση προϋπολογισμού και να γίνει ένας διακανονισμός δόσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή των συνδημοτών του.
Σημείωσε, επίσης, πως όσο ο Δήμος Κατερίνης, δεν αποδέχεται την τελεσίδικη απόφαση, υπάρχει ανατοκισμός των χρημάτων με αποτέλεσμα, με το πέρασμα του χρόνου, το ποσό να διογκώνεται ώστε αυτό να επιβαρύνει, επιπλέον, τα οικονομικά του Δήμου Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !