9 Σεπτεμβρίου 2023

"Ανοίξτε τα μπαζωμένα ρέματα σε όλη την Ελλάδα!"




Oι εκόνες από τον Θεσσαλικό κάμπο συγκλονίζουν.

Το μέγεθος των καταστροφών από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών έχει τρομοκρατήσει αρχές, κυβέρνηση και κατοίκους και πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται για το πως θα διαμορφωθεί η ζωή των ανθρώπων κάτω από τις νέες συνθήκες που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.


Με την πείρα της διαχείρισης τέτοιων προβλημάτων ήταν πολύ σημαντική η επισήμανση που έκανε ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, κάλεσε το κράτος και την αυτοδιοίκηση να επαναχαράξουν τον χάρτη με τις οδούς διαφυγής των ομβρίων σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.



Να ανοίξουν όλα τα παλιά ρέματα και να κατασκευαστούν περισσότερα χαντάκια σε πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις διότι ο κίνδυνος να υπάρξουν οι ίδιες οδυνηρές συνέπειες με τις σημερινές θα είναι πολύ πιο αισθητός στο μέλλον είπε ο κ. Τζιτζικώστας.


Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε ότι όπου έχουν αναπτυχθεί οικισμοί και πολεοδομικά σχέδια, πολλά ρέματα έχουν μπαζωθεί και έχουν γίνει δρόμοι.  Αλλά όπως χαρακτηριστικά δείχνουν οι φωτογραφίες από τις τελευταίες πλημμύρες, ο φύση έχει τη δύναμη μέσα σε λίγη ώρα να ξηλώσει έναν δρόμο και στη θέση του να χαράξει ξανά το ρέμα ή το ποτάμι που μπαζώθηκε!

ermisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !