9 Σεπτεμβρίου 2023

Τα σημαντικότερα προβλήματα στα Νοσοκομεία Βέροιας, Νάουσας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Πολυγύρου




ΒΕΡΟΙΑ: Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη Αναισθησιολόγων. Ένας υπάρχει που είναι ο Διευθυντής. Καλύπτονται με άλλους 2 Αναισθησιολόγους που μετακινούνται από το Νοσοκομείο της Νάουσας. Στα εξιδεικευμένα τμήματα δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό με πλήρη απασχόληση όπως το Τμήμα Τεχνητού Νεφρού, Αναισθησιολογικό και ΜΑΦ. Ο Στεφανιογράφος λειτουργεί μόνο τα πρωινά γιατί υπάρχει υποστελέχωση. Ελλείψεις Μαιών.

ΝΑΟΥΣΑ: Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε Ιατρικό Προσωπικό, Αναισθησιολόγους, Παθολόγους και Ακτινολόγους. Το αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι η εξουθένωση των υπαρχόντων ιατρών, κενά στις εφημερίες. Επίσης ταλαιπωρία των ασθενών λόγω αναβολής των τακτικών χειρουργείων με αύξηση της αναμονής της λίστας χειρουργείων. Ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού ΤΕ και βοηθητικού ΔΕ, ΥΕ κατηγοριών, με το ήδη υπάρχων προσωπικό να είναι γερασμένο, κοντά στη σύνταξη και εξαντλημένο με προβλήματα υγείας από την καταπόνηση. Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και στην ειδικότητα της Πληροφορικής. Ελαστικές σχέσεις εργασίας μέσω εργολάβων και άλλων συμβάσεων (ΟΑΕΔ). Υψηλές δαπάνες λόγω παραχώρησης βασικών υπηρεσιών σε ιδιώτη όπως η εστίαση και η καθαριότητα. Το κόστος που βαρύνει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το κόστος που προκύπτει από αντίστοιχη κάλυψη των αναγκών αυτών μέσω ΣΟΧ. Επίσης υπάρχει περιορισμένη χρηματοδότηση στο Νοσοκομείο, για την προμήθεια εξοπλισμού και υλικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χορήγηση στολών νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και 3,5 χρόνια παρόλο το μηδαμινό κόστος. Βρίσκεται υπό επεξεργασία η ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών ασθενών, λόγω της συνταξιοδότησης του μοναδικού πληρώματος ασθενοφόρου που υπηρετεί στη μονάδα Νάουσας. Υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης κτιριακής υποδομής και συντήρησης αυτής.




ΕΔΕΣΣΑ: Το Νοσοκομείο καλύπτεται με Επικουρικό Προσωπικό. Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα εάν φύγουν οι επικουρικοί. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Υπάρχουν μηχανήματα στο ακτινολογικό και δεν υπάρχουν γιατροί να τα δουλέψουν. Δεν υπάρχουν Παθολόγοι, Ακτινολόγοι, Χειρουργοί και δεν έρχονται λόγω αποστάσεως ενώ γίνονται προκηρύξεις, δεν υπάρχει συμμετοχή. Με τις διακομιδές υπάρχει θέμα με το ΕΚΑΒ λόγω καθυστερήσεων. Οι ασθενείς περιμένουν περίπου 2 ώρες και παραπάνω. Τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά αλλά οι χειρούργοι επειδή είναι λίγοι κάνουν συνέχεια εφημερίες.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Υπάρχουν ελλείψεις Ιατρών στο Παθολογικό τομέα και στο Ακτινολογικό. Υπάρχουν μηχανήματα αλλά χωρίς ιατρικό προσωπικό και υπολειτουργούν.




ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: Σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Το 50% είναι Επικουρικοί υπάλληλοι και ΟΑΕΔ. Ελλείψεις υπάρχουν και στο λοιπό προσωπικό. Ο Αξονικός Τομογράφος υπολειτουργεί γιατί δεν υπάρχουν Ακτινολόγοι. Βοηθοί θαλάμου δεν υπάρχουν. Το ένα κτίριο είναι πολύ παλιό και γίνονται μικροσυντηρήσεις. Τα χειρουργεία λειτουργούν οριακά γιατί λειτουργεί μόνο μία αίθουσα και δεν υπάρχει προσωπικό στο Αναισθησιολογικό.




https://www.healthstat.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !