9 Σεπτεμβρίου 2023

Τα σημαντικότερα προβλήματα στο Νοσοκομείο Κατερίνης και τα Κ.Υ Λιτοχώρου, Αλεξάνδρειας, Πέλλας




ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι στο παθολογικό τμήμα. Υπάρχει έλλειψη παθολόγων.


Κ.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, Κ.Υ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, Κ.Υ. ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, Κ.Υ. ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, Κ.Υ. ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΚΑΙ Κ.Υ. ΛΑΓΚΑΔΑ: Υπάρχουν ελλείψεις Ιατρών όπως Ακτινολόγων, Μικροβιολόγων, Γυναικολόγων και Καρδιολόγων. Σε όλα τα Κ.Υ. οι επισκέψεις των Ιατρών είναι 1 έως 2 φορές την εβδομάδα με αποτέλεσμα τα ιατρεία να υπολειτουργούν. Ελλείψεις σε προσωπικό Διοικητικό, φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης. Σε κάθε Κ.Υ. υπάρχει 1 έως 2 άτομα μόνιμο Διοικητικό και συμπληρώνεται με 1 έως 2 επικουρικούς. Στην καθαριότητα σοβαρές ελλείψεις, πρόβλημα στη συντήρηση. Χρειάζονται οπωσδήποτε μονιμοποίηση του προσωπικού και προσλήψεις μονίμων. Το προσωπικό είναι οριακό σε αριθμό και με τις συνταξιοδοτήσεις δεν επαρκεί για κάλυψη εφημεριών. Η φύλαξη, είναι ανεπαρκής. Πολύ σημαντική είναι η πρόσληψη φυλάκων λόγω των πολλών συμβάντων βίας στα Κ.Υ. όπως το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας και το Κ.Υ. Κουφαλίων. Ανά τακτά διαστήματα κινδυνεύει η ζωή των υπαλλήλων. Αδικία με το προσωπικό που εξαιρέθηκε του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Νοσηλευτικό προσωπικό χρησιμοποιείται για τις διακομιδές με προφορικές εντολές χωρίς να υπάρχει καμία κάλυψη. Σύσταση των δύο τμημάτων που προβλέπει ο νόμος και επιλογή προϊσταμένων.


Κ.Υ. ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ: Δεν καλύπτονται οι βάρδιες των πληρωμάτων ασθενοφόρων επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Μόνο 3 άτομα δουλεύουν για όλο το 24ωρο. Στο ανθυγιεινό επίδομα, τα πληρώματα ασθενοφόρων των Κ.Υ. είναι στη δεύτερη κατηγορία εν αντιθέσει με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που είναι στην πρώτη κατηγορία. Μεγάλη αδικία αφού κάνουν την ίδια δουλειά.

Κ.Υ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη Ιατρικού Προσωπικού. 2 μόνιμοι γιατροί που υπάρχουν μετακινούνται στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης. Στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι περισσότεροι οι επικουρικοί υπάλληλοι που πρέπει οπωσδήποτε να μονιμοποιηθούν. Μεγάλη έλλειψη επίσης υπάρχει σε υλικά και ζητούν από άλλα Κέντρα Υγείας να τους προμηθεύσουν. Τα ιατρικά μηχανήματα υπάρχουν αλλά υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης οι αγροτικοί Ιατροί μετακινούνται συνεχώς στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Κ.Υ. ΣΚΥΔΡΑΣ: Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ειδικά σε Ιατρικό Προσωπικό. Δεν έχουν Ακτινολόγο, Μικροβιολόγο, Παιδίατρο και Οδοντίατρο. Είναι με έναν επικουρικό Παιδίατρο μια φορά την εβδομάδα. Από Νοσηλευτές οι περισσότεροι είναι Επικουρικό προσωπικό. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Ασφάλεια δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο παρόλο που είναι συχνά οι σκηνές βίας. Ιατρικά μηχανήματα υπάρχουν αλλά επειδή δεν υπάρχουν γιατροί υπολειτουργούν.

https://www.healthstat.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !