1 Ιουλίου 2023

Τηλεοπτικός παρουσιαστής πιάστηκε για φοροδιαφυγή
Ακόμα ένα περιστατικό φοροδιαφυγής επώνυμου προσώπου εντόπισε η ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών, μετά την Influencer που πιάστηκε στα «δίχτυα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, πρόκειται για παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλε-πωλήσεων, ο οποίος βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μετά από καταγγελίες καταναλωτών, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό παρακολούθηση η συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ.

Βρήκαν ακόμα ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, καθώς τον ρόλο αυτό είχε η μητέρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !