1 Ιουλίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης
Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και προσήλθε να εξεταστεί.


Στις 22 και 23 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 200 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη της Ειδικής Παθολόγου κας Βάιας Τάτολα.


Όλες οι εξετάσεις διενεργήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιάννης Νταντάμης μετά το πέρας της δράσης δήλωσε: «Η αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού επιβάλλει την προστασία της υγείας των ηλικιωμένων πριν την αναγκαιότητα νοσοκομειακής περίθαλψης. Εμείς, συνεχίζουμε μέσα από τις δράσεις μας στα ΚΑΠΗ, να προλαμβάνουμε και να παρέχουμε υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους ηλικιωμένους συνδημότες μας».


Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !